Marea relaxare după 1 iunie! Vor putea românii să renunțe la masca de protecție? „Un pas mai aproape de o viaţă normală”

Publicat: 21/04/2021 | 18:34

Deși mulți sperau ca unele măsuri de relaxare să se arate începând cu data de 1 mai, se pare că cel mai încurajator termen rămâne data de 1 iunie, atunci când românii are putea scăpa de masca de protecție. Guvernul monitorizează evoluția pandemiei și i-a în calcul toate variantele.

Se pare că pe masa Guvernului ar fi deja proiectul de lege conform cărora românii se vor putea bucura curând de relaxarea măsurilor sanitare. Aceștia ar putea renunța la mască în spațiile deschise de la 1 iunie, potrivit Antena3. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, DESPRE RELAXARE ÎN URMA PROTESTELOR DIN BUCUREȘTI: ”NU S-A PUS PROBLEMA!”)

De la 1 iunie, atât pe plajă cât și pe faleză, obligativitatea purtării măștii ar putea fi eliminată. Aceeași dată ar putea aduce și măsuri pentru stimularea economiei, potrivit unor surse guvernamentale. Însă până la 1 iunie, în minivacanța de 1 mai și Paște obligativitatea purtării măștii în spațiile închise și deschise rămâne în vigoare.

„Un pas mai aproape de o viaţă normală”

Invitat în cadrul unei emisiuni tv, Dr. Andrei Baciu a vorbit despre situația epidemiologic din România și despre posibilitatea implementării unor măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL. SE VOR APLICA NOI RESTRICȚII ÎN BUCUREȘTI, DACĂ RATA DE INFECTARE TRECE DE 7,5 LA MIA DE LOCUITORI)

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp„, a declarat Andrei Baciu la Antena 3.