Marea Britanie, informații îngrijorătoare. 10.000 de persoane ar putea fi infectate cu noul coronavirus

Publicat: 13/03/2020 | 08:25

Autoritățile britanice au transmis că – potrivit datelor pe care le au la dispoziție – epidemia de coronavirus ia o amploare din ce în ce mai mare. Informațiile se referă la cifre îngrijorătoare, discutându-se de un număr foarte mare de persoane infectate.

Între 5.000 și 10.000 de persoane ar putea fi infectate cu noul coronavirus, estimează reprezentanți ai guvernului britanic, impunându-se măsuri drastice pentru limitarea cazurilor de infecție. „Avem probabil între 5.000 și 10.000 de persoane infectate acum”, a declarat consilierul științific al Guvernului, Patrick Vallance, potrivit informațiilor furnizate de a1.ro.

Boris Johnson, premierul britanic, a transmis că s-a trecut într-o nouă etapă a crizei, iar planul de acțiune prevede măsuri suplimentare menite a limitarea extinderii epidemiei și reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate.

„Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”a declarat Boris Johnson în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Downing Street. ”Țara nu intenționează să interzică adunările publice sau să închidă școlile în această etapă”, a mai adăugat premierul britanic.