Marea Britanie începe vaccinarea anti-COVID-19. Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip se vor vaccina și ei

Publicat: 07/12/2020 | 17:59

Marea Britanie, cea mai afectată țară la nivel de decese cauzate de COVID-19, începe vaccinarea împotriva virusului din Wuhan. Inclusiv Regina Elisabeta a II-a și Prințul Filip se vor vaccina.

Ziua de marți, 8 decembrie, este extrem de importantă pentru britanici, întrucât nu degeaba aceștia o numesc ziua victoriei.

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de presa internațională, Marea Britanie va da startul vaccinării anti-COVID populației.

“Este minunat, este o ocazie extraordinară. Sistemul Naţional Britanic s-a pregătit pe larg pentru punerea în aplicare a celui mai mare program de vaccinare din istoria noastră”, a spus Louise Coughlan, farmacist şef. Condiţiile de transport prezintă însă provocări logistice importante avertizează autorităţile de la Londra. Vaccinul anti-COVID trebuie să fie depozitat la -70 de grade Celsius.

Printre primele persoane care vor primi vaccinul anti-COVID se numără persoanele în vârstă, personalul azilurilor pentru bătrâni şi cei din serviciul de sănătate. Mai mult, se pare că inclusiv regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip vor face, de asemenea, vaccinul pe care toată lumea l-a așteptat.

Klaus Iohannis este dispus să se vaccineze în public

Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. În urma ședinței, președintele a susținut o conferință de presă, în care a fost abordat și subiectul vaccinului anti-COVID. Legat de această temă, Kluas Iohannis a fost întrebat de unul dintre jurnaliști dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare. Asta-i metoda de stopare a pandemiei, alta nu-i.

 „Eu am înțeles că sunt oameni sceptici, inclusiv cadre medicale, în ce privește vaccinarea, dar prin această campanie și prin procedurile de punere în circulație a vaccinurilor, datele vor deveni mai clare. Românii vor înțelege că asta e metoda prin care se poate stopa pandemia și alta nu-i”, a declarat președintele.