Marea Britanie este în căutare de voluntari pentru studiul vaccinului împotriva Covid-19! Ce recompense primesc cei care participă

Publicat: 22/04/2020 | 18:52

Oamenii de știință din Marea Britani caută voluntari pentru testarea vaccinului împotriva Covid-19. Cei care vor să participe la studiu o să primească o recompensă în bani și au șansa de a primi un vaccin care urmărește imunizarea în fața virusului COVId-19.

Studiul este făcut de Imperial College NHS Trust și se va desfășura în patru locuri diferite din Marea Britanie: Bristol, Thames Valley, Southampton și Londra. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIELA FIREA! VA VENI ÎN SPRIJINUL ROMÂNILOR DUPĂ DATA DE 15 MAI)

Pe site-ul oficial al studiului, cercetătorii explică care este scopul studiului,  cum se vor desfășura lucrurile și ce criterii trebuie să îndeplinească voluntarii. (VEZI ȘI: O ȚARĂ CU 144,5 MILIOANE DE LOCUITORI AR PUTEA DEVENI EPICENTRUL PANDEMIEI DE COVID-19. MEDICII AVERTIZEAZĂ: „RISCĂM SCENARIUL ITALIAN”)

„Scopul studiului este să testam noul vaccin împotriva Covid-19 pe voluntari sănătoși. Studiul ne va permite să analizam dacă persoanele sănătoase pot fi protejate de virus cu acest vaccin nou numit ChAdOx1 nCoV-19.

Ne va oferi informații valoroase în aspectele de siguranță ale vaccinului și abilitatea lui de a genera un răspuns imun bun împotriva virusului.

Pe timpul studiului, vom recruta 1112 voluntari, din care 561 vor fi vaccinați cu ChAdOx1 nCoV-19, iar restul de 551 vor fi vaccinați cu un vaccin de control”, se arată pe site.

Acest studiu va avea o durată de șase luni în care voluntarii trebuie să se prezinte periodic la clinică. Cei care doresc să participe o să fie recompensați cu sume ce variază între 190 și 625 de lire, în funcție de contribuția pe care o au în program.