Marea Britanie a început testarea pe oameni a unui vaccin împotriva noului coronavirus

Publicat: 24/04/2020 | 07:29

Specialiștii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au testat deja primii doi pacienți, vaccinîndu-i împotriva noului coronavirus. Nu mai puțin de 800 de persoane s-au înscris, ca voluntari, pentru a deveni subiecți în studiul respectiv, iar primii doi au primit vaccinul respectiv și se află sub monitorizare permanentă.

Conform informațiilor apărute în mass-media, jumătate dintre cei 800 de voluntari vor primi un vaccin anti-COVID-19, iar cealalată jumătate unul împotriva meningitei, fără a fi informați în legătură cu tipul de vaccin administrat. Elisa Granato, unul dintre cei doi voluntari care au fost deja vaccinați, a declarat că ”sunt un om de știință, așa că am vrut să susțin procesul științific oriunde și cum pot.”

(CITEȘTE ȘI: ASTA E VITEZA ULUITOARE CU CARE COVID-19 SE TRANSMITE! GRAFICUL CARE CARE DĂ INSOMNII)

”Trebuie să demonstrăm că funcționează efectiv”

Sarah Gilbert este profesorul universitar care conduce acest studiu studiul clinic și a declarat că este sigură „în proporție de 80% că acest vaccin va funcționa, informeză BBC.  Vaccinul anti-COVID-19 a fost dezvoltat de specialiștii de la Universitatea Oxford în mai puțin de trei luni de zile, iar Sarah Gilbert – profesor la Institutul Jenner – a condus cercetarea pre-clinică.

„Personal, am un grad ridicat de încredere în acest vaccin. Desigur, trebuie să-l testăm și să obținem informații de la oamenii testați. Trebuie să demonstrăm că vaccinul funcționează efectiv și oprește infcția cu coronavirus înainte de a utiliza vaccinul pe scară largă”, a mai declarat Sarah Gilbert.

(VEZI ȘI AICI: BILANȚUL NEGRU AL DECESELOR DE COVID-19 ÎN LUME: SUA, PE PRIMUL LOC)