Marea Britanie, a doua cea mai afectată țară din lume la numărul de decese de COVID-19. Bilanțul a ajuns la 50.000 de morți

Publicat: 09/06/2020 | 16:58

Marea Britanie a devenit a doua țară din lume la numărul de morți. Bilanțul depășind deja 50.000 de decese, informează BBC, potrivit Digi 24.

La finalul lunii mai, cel puțin 50.413 persoane bolnave de coronavirus care au murit în Marea Britanie au avut pe certificatul de deces cauza morții COVID-19: 45.748 în Anglia și Țara Galilor, 3.911 în Scoția și 754 în Irlanda de Nord.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Galați, reținut după ce a exploatat sexual timp de șase ani minore, cu ajutorul cărora obținea sume mari de bani

Astfel, Marea Britanie a devenit a doua cea mai afectață țară din lume după bilanțul morților, ea fiind întrecută doar de SUA, care au raportat peste 111.000 morți.

Marea Britanie nu a raportat toate decesele

Aceste date sunt diferite de bilanțul oficial al statului. Departamentul de sănătate și servicii sociale din Marea Britanie a raportat doar 40.680 de morți de coronavirus, acest număr fiind inclus și în numărătoarea Universității Johns Hopking.

CITEȘTE ȘI: Oseminte, descoperite în timpul renovării unei școli din Bacău! Constructorii au ignorat descoperirea și nu au sistat lucrarea

Discrepanța este provocată de metoda diferită de numărare. Departamentul de Sănătate înregistrează doar cazurile în care persoane decedată a fost diagnosticată cu COVID-19 înainte de moarte, spre deosebire de cealaltă metodă, care numără și cazurile depistate post-mortem.

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis vine cu vești bune pentru toată lumea: „După 15 iunie se pot redeschide mall-urile și grădinițele”

Marea Britanie a anunțat 288.834 de cazuri de coronavirus, cel mai ridicat număr din Europa.