Marea Britanie a dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID! Primul beneficiar, o bătrână de 90 de ani

Publicat: 08/12/2020 | 14:36

Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-COVID. Astăzi, primii beneficiari au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. Astfel, Marea Britanie a devenit prima națiune occidentală care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit campaniei de vaccinare, primii beneficiari o să fie persoanele vulnerabile și cei cu vârsta de pese 80 de ani. Astfel, Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din Marea Britanie care a primit vaccinul dezvoltat de renumitele companii farmaceutice, transmite Reuters. Femeia a fost vaccinată la spitalul din Coventry (centrul Angliei), la ora locală 6.31, cu o săptămână înainte să împlinească 91 de ani.

Vaccinările au început marți în Anglia, Țara Galilor și Scoția. Iar Irlanda de Nord a declarat că va începe administrarea vaccinului la începutul săptămânii. (CITEȘTE ȘI: MAREA BRITANIE ÎNCEPE VACCINAREA ANTI-COVID-19. REGINA ELISABETA A II-A ŞI PRINŢUL FILIP SE VOR VACCINA ȘI EI)

„Vom învinge împreună”

Odată cu debutul campaniei, prim-ministrul britanic Boris Johnson a mulțumit pe Twitter cetățenilor, oamenilor de știință și lucrătorilor din domeniul sănătății, la scurt timp după ce primul britanic a primit vaccinul împotriva coronavirusului, potrivit CNN. (VEZI ȘI: OMS SE OPUNE VACCINĂRII OBLIGATORII ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS)

„Astăzi încep primele vaccinări în Marea Britanie împotriva COVID-19. Mulțumesc NHS-ului nostru, tuturor oamenilor de știință care au muncit din greu pentru a dezvolta acest vaccin, tuturor voluntarilor și tuturor celor care au respectat regulile pentru a-i proteja pe ceilalți. Vom învinge asta împreună”, a scris Johnson pe Twitter.

Mai multe „hub-uri” au fost instalate în 50 de spitale din Anglia, iar 1.000 de centre de vaccinare au fost organizate, potrivit Ministerului Sănătăţii. Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, cu care vor fi protejate 20 de milioane de persoane, două doze fiind necesare pentru imunizare. 800.000 de doze sunt disponibile în primă fază în Marea Britanie.