Mare Britanie, bilanț tragic! Numărul deceselor produse de virusul COVID-19 a explodat, după includerea morților din afara spitalelor

Publicat: 29/04/2020 | 20:11

Marea Britanie este una dintre țările care a fost extrem de afectată de epidemia de cornavirus. Până în prezent au fost  confirmate 162,357 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Iar bilanțul deceselor produse de coronavirus a explodat în Marea Britanie, după includerea morților din afara spitalelor.

Ca urmare a deciziei de a include morțile din căminele de bătrâni, bilanțul oficial al deceselor, provocate de infecția cu coronavirus  a înregistrat o creștere fulminantă.  Cifrele au explodat, iar numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns miercuri la 26.097, notează Sky News. (CITEȘTE ȘI: MĂSURI STRICTE ÎN VREME DE PANDEMIE! UN ORAȘ DIN ROMÂNIA A INTERZIS CIRCULAȚIA TUTUROR AUTOVEHICULELOR ÎN ZILELE DE 1 ȘI 2 MAI)

Înainte ca acestE decese să fie adăugate la bilanțul total, numărul celor morți ere de 21.678 de persoane și viza doar decesele care au avut loc în spitale. Ministrul Sănătății Matt Hancock a declarat însă că guvernul și-a propus să aducă „cât mai multă transparență posibilă” în comunicarea cifrelor. (VEZI ȘI: PESTE 700 DE OAMENI AU MURIT DUPĂ CE AU BĂUT O SUBSTANȚĂ PERICULOASĂ: ”AU VRUT SĂ UCIDĂ CORONAVIRUSUL”)

Un grafic care compară rata mortalității din mai multe țări arată acum că Marea Britanie ar putea fi statul european cu cele mai multe decese.

Chiar dacă aceste cifre par uriașe în realitate situația ar putea sta mult mai rău . O analiză a Financial Times arăta că numărul deceselor în întreaga țară, în spitale, acasă sau în căminele de bătrâni, este de fapt de două ori mai mare decât cel oficial.