Mare atenție! Simptomul specific COVID-19 de care nu a știut nimeni până acum

Publicat: 15/04/2020 | 12:42

Pe lângă simptomele specifice știute deja de toți oamenii din întreaga lume, a mai apărut o nouă reacție la care corpul răspunde atunci când este contaminat cu noul coronavirus.

Potrivit Serviciului Național de Sănătate, aufost identificate noi simptome specifice COVID-19. Pe lângă principalele simptome de tuse seacă, febră, durere de cap au fost adăugat treptat, conform experiențelor trăite de pacienții vindecați de coronavirus, și durerile de cap și  pierderea mirosului sau a gustului.

De asemenea, elementul cheie de care nimeni nu știa până acum a fost identificat recent. Pacienții care au luat contact cu această boală au declarat că colorarea buzelor este un alt simptom specific. Dacă observi că buzele încep să devină albastre, acest aspect indică pneumonia, o complicaţie a coronavirusului sever, ceea ce înseamnă că trebuie să mergi direct la spital, informează The Express, citat de CSID.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV . Comunitățile de romi provenți din România, stabiliți în Franța, Italia

Bineînţeles, pneumonia nu este singura afecţiune care duce la albăstrirea buzelor, ci şi şocul septic, probleme ale inimii sau plămânilor pot provoca şi ele lipsa oxigenului şi schimbarea culorii pielii.

Se pare că majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus s-au confruntat cu simptome uşoare sau moderate, printre care reamintim dificultatea de a respira, tusea şi senzaţia de oboseală.

CITEȘTE ȘI: REACȚIE. Analist politic: „Şi catolicii tot persoane religioase sunt, iar lor nu

Alte persoaneinfectate cu noul virus respirator s-au confruntat cu simptome extreme sau chiar au făcut pneumonie. NHS descrie pneumonia ca fiind ”o umflătură a ţesutului unuia sau ambilor plămâni”.

Experţii NHS avertizează că oricine observă acest semn să meargă de urgenţă la spital sau să ceară îngrijiri.