Mare atenție, români! COVID-19 a suferit mutații. Boala poate rezista în organism până la 49 de zile

Publicat: 03/04/2020 | 07:16

Vești proaste în plină pandemie de COVID-19. Cercetătorii din China au descoperit o mutație a coronavirusului, în urma căreia infecția poate rămâne în organism chiar și două luni. Asta nu este, însă, tot! Mutația respectivă are capacitatea să dezvolte chiar și o formă de boală cronică.

VEZI AICI: MARE ATENȚIE, ROMÂNI! CUM POȚI SĂ IEI CORONAVIRUS CHIAR DACĂ STAI IZOLAT ÎN CASĂ ȘI NU INTRI ÎN CONTACT CU NIMENI

Mutația a fost descoperită la un bărbat din China, care s-a modificat de coronavirus abia după 49 de zile după ce a fost declarat pozitiv. Inițial, a contractat o formă ușoară a bolii – doar cu febră – deși în organism avea o cantitate ridicată de virus, anunță stirileprotv.ro.

De vineri SE MAJOREAZĂ AMENZILE pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Chiar și așa, plămânii lui au fost grav afectați. Pentru că organismul său nu a fost capabil să elimine virusul, a avut nevoie de o transfuzie de plasmă de la persoanele care au scăpat de coronavirus. La două zile distanță, testul de COVID-19 a ieșit negativ.

CITEȘTE ȘI: BREAKING! MIHAI ȘORA ȘI SOȚIA SA AU FOST CONFIRMAȚI CU NOUL CORONAVIRUS! LUIZA A FĂCUT ANUNŢUL: „ŞI DOAR DUMNEZEU…”

Potrivit cercetătorilor chinezi, bărbatul este un adevărat erou pentru că, în medie, pacienții se vindecă după aproximativ 20 de zile de la infectare. El a reușit să supraviețuiască coronavirusului aproape două luni.