Marcelo Rebelo de Sousa, preşedintele Portugaliei, a fost testat pozitiv la COVID-19!

Publicat: 12/01/2021 | 08:50

Marcelo Rebelo de Sousa, preşedintele Portugaliei, a fost testat pozitiv la COVID-19! El și-a anulat întreaga agendă publică cu două săptămâni . Rebelo este înaintea alegerilor prezidenţiale din 24 ianuarie. conform unui anunţ făcut luni seara de preşedinţia portugheză, transmite AFP.

Şeful statului, în vârstă de 72 de ani, era asimptomatic şi s-a izolat în zona rezidenţială a palatului prezidenţial din Lisabona, au declarat serviciile sale într-un comunicat, potrivit AFP, citat de Agerpres.  Campania electorală a celor şapte candidaţi înscrişi în cursa electorală, care a început oficial duminică, a fost deja redusă la minimum şi suspendată odată cu anunţul unei noi carantine menite să stopeze creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri. (CITEȘTE ȘI: SOȚUL FEMEII INFECTATĂ CU NOUA TULPINĂ COVID-19 A FĂCUT PRIMELE DECLARAȚII: ”NU AM IEȘIT DIN ȚARĂ. SE POATE VERIFICA”)

Marcelo Rebelo de Sousa, preşedintele Portugaliei, testat pozitic la COVID-19!

Cu 122 de morţi în 24 de ore şi aproape 4.000 de persoane spitalizate, pandemia de COVID-19 a înregistrat luni noi recorduri în Portugalia. Premierul Antonio Costa a indicat că guvernul socialist se pregăteşte să anunţe miercuri ”ceva foarte asemănător cu prima carantină din martie”. ”Cred că nu există nicio alternativă la o carantină general”, a avertizat Marcelo Rebelo de Sousa, în timpul unei dezbateri electorale. (NU RATA: A MURIT MEDICUL PAPEI FRANCISC! A FOST INTERNAT PENTRU ALTĂ BOALĂ DAR I S-A DESCOPERIT COVID-19)

Miercuri, şeful statului a petrecut câteva ore în izolare preventivă la aflarea veştii că un membru din anturajul său a fost testat pozitiv. În acel moment însă testul său a avut un rezultat negativ şi preşedintele Portugaliei nu a fost plasat în carantină deoarece contactul său cu persoana în cauză a fost considerat unul cu risc scăzut.