Marcel Vela, despre redeschiderea bisericilor: ”Este nevoie de o analiză obiectivă, fără patimă. Acest virus ne va schimba”

Publicat: 05/05/2020 | 07:17

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că starea de urgență nu va fi prelungită – după 15 mai – pe teritoriul României, măsurile de relaxare urmând a fi implementate gradual. În acest context, au apărut și întrebări referitoare la momentul în care bisericile vor fi redeschise pentru credincioși, iar Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a oferit explicațiile necesare.

Este necesară o analiză obiectivă și lipsită de patimă, înainte de toate. Totul trebuie făcut în condiții de siguranță medicală maximă, iar ajutorul Bisericii Ortodoxe Române este esențial, așa cum s-a întâmplat și în timpul Sărbătorilor Pascale, cu atât mai mult cu cât media de vârstă a celor care merg la lăcașurile de cult este ridicată.

”La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face. Dacă suntem vigilenţi, vom putea să ne gândim şi la nunţi şi botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane”, a declarat Marcel Vela, potrivit informațiilor furnizate de Antena 1.

(CITEȘTE ȘI: CARE SUNT MĂSURILE LUATE DE TAXIMETRIȘTI PENTRU A PREVENI INFECTAREA CU CORONAVIRUS)

”Cred că trebuie să ne vaccinăm”

Marcel Vela a mai spus că noul coronavirus va schimba modul de viață de până acum, iar un al doilea val al infecției – anticipat de specialiști – ar trebui să ne găsească pregătiți, un vaccin fiind absolut necesar.

”Cred că acest virus ne va schimba. Dacă vine valul doi suntem mai bine pregătiţi. Cred că trebuie să ne vaccinăm”, a mai transmis ministrul de Interne.

(VEZI ȘI AICI: CUM SE PROTEJEAZĂ CĂTĂLIN MĂRUȚĂ DE NOUL CORONAVIRUS ÎN PLATOUL DE FILMARE DE LA PRO TV: ”LA MUNCĂ NU MĂ APROPII DECÂT DE…”)