Marcel Vela, declarații cu privire la incidentele violente petrecute de Paște: ”În acest an, noi am fost mai fermi și am acționat mai rapid”

Publicat: 22/04/2020 | 22:32

Marcel Vela a făcut declarații cu privire la incidentele violente petrecute de Paște. Ministrul de Interne a făcut o comparație între anii precedenți și acest an și mărturisește că evenimentele neplăcute au scăzut considerabil.

”Vreau să spun că am făcut o comparație cu anii trecuți. În 2020 au fost cele mai puține infracțiuni la nivel național. Din cele pe care le-au văzut cetățenii, promovate în mediul onlie, au fost foarte vizibile, dar nu au fost multe. În prima zi au fost doar trei, sâmbătă. 

Prima zi de -euforie- a avut doar trei incidente, noi am fost acolo prezenți imediat și am luat măsuri. Ne-am autosesizat după postările pe rețelele de socializare. Duminică au fost cinci acțiuni care au fost anchetate, după sezizările 112.

Iar luni au fost doar două, tot sesizări la 112. În consecință, au fost doar zece incidente. În acest an, noi am fost mai fermi și am acționat mai rapid și efecient, pentru că dincolo de spectaculozitatea unei postări în care cineva se crede Stăpânul Inelelor sau Meridianul Greenwich, sub euforia alcoolului, acum a fost în pericol și sănătatea publică”, a declarat Marcel Vela la un post de televiziune.

Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. Se înregistrează o scădere cu 47% faţă de anul trecut şi de 21% faţă de 2018. Polţiştii au dat 24.000 de sancţiuni, peste 14.000 pentru nerespectarea ordonanţelor militare. (CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ DE PROPORȚII! GIGI BECALI A FĂCUT TESTUL PENTRU CORONAVIRUS: DE DOUĂ ORI!)

”Din analizele realizate rezultă că infracţionalitatea sesizată a scăzut de sărbători cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat. Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 au fost sesizate prin 112.

Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia are capacitatea operaţională şi forţa de a îndeplini toate misiunile încredinţate. Obiectivul nostru este de a fi alături de oameni pentru că tuturor ne este greu, dar putem face faţă prin respect reciproc”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.