Marcel Vela, anunț important pentru persoanele +65 de ani. “Avem în analiza o relaxare a programului!” Ce li se pregătește vârstnicilor

Publicat: 23/04/2020 | 07:31

Marcel Vela a anunțat că există posibilitatea ca intervalul orar în care bătrânii pot ieși din casă să fie schimbat. De când România a intrat în stare de urgență, persoanele de peste 65 de ani s-au plâns că nu au timp să-și facă aprovizionarea între 11.00 și 13.00, multe fiind chiar amendate pentru că au fost prins pe stradă în afara acestui interval.

VEZI AICI: UN MEDIC DE LA SPITALUL “VICTOR BABEȘ”, DESPRE COVID-19: “UNII PACIENȚI NU REALIZEAZĂ GRAVITATEA! DUCI BOALA PE PICIOARE PÂNĂ…”

Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit si căldura si probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai fericit, va fi mutat mai în prima parte a zilei. La magazine, în prima parte a zilei beneficiați de condiții mai propice pentru a fi protejați, supermarketurile sunt igienizate la primele ore.

Luăm în calcul o nouă evaluare pentru un interval orar de seară sau după-amiază. Avem în vedere acest aspect și vă vom anunța cât de curând cu privire la reprogramarea prgramului, dacă îmi permiteți acest joc de cuvinte”, a anunțat Marcel Vela pe Facebook.

PESIMISM. Traian Băsescu: „Nimic nu va mai fi la fel! Viruşii ucigaşi ai viitorului evoluează”. Fostul președinte acuză nivelul redus de testare în România

Klaus Iohannis i-a liniștit pe vârstnici: “Stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă!”

Altfel, Klaus Iohannis i-a liniștit pe vârstnici și i-a asigurat că nimeni nu îi va lua din casele lor pentru a-i duce în carantină. Anunțul a venit în contextul planului medicului Adrian Streinu-Cercel care a sugerat izolarea bătrânilor peste 65 de ani departe de rude pentru trei luni.

VEZI AICI: ANUNȚUL LUI IOHANNIS! ROMÂNII VOR FI OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ DE PROTECȚIE!

Persoanelor în vârstă le spun: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Atunci când va fi nevoie vom veni şi vă vom explica despre ce măsuri trebuie luate ca să vă protejaţi voi faţă de această boală, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI. Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în rândul populaţiei”, a spus Klaus Iohannis.