Marcel Vela a rupt tăcerea după ce i s-a cerut demisia! Mesajul dur al ministrului: „Toţi cei care m-au jignit…”

Publicat: 17/04/2020 | 09:28

Marcel Vela a ajuns și în ipostaza de a fi contestat de membrii unor formațiuni politice, mai mult, i s-a cerut chiar demisia din funcția de ministru al Internelor. Asta după ce a anunțat că oamenii vor putea ieși de Înviere să ia Lumina Sfântă, apoi, după o discuție cu Patriarhul Daniel, a retractat anunțul.

Vela le-a răspuns celor care i-au cerut demisia cu un mesaj pe pagina de socializare, în care face și un apel către cetățenii României. (CITEȘTE ȘI: COVID-19 ÎN ROMÂNIA. ÎNCĂ 8 DECESE VINERI. NUMĂRUL TOTAL A AJUNS LA 400 DE MORȚI)

Mesajul ministrului Marcel Vela

”Dragi compatrioți,

Nimic nu este mai important pentru mine, ca om în primul rând, și mai apoi ca ministru, decât opiniile dumneavoastră, indiferent dacă sunt pozitive sau negative.

În toată această perioadă, prin toate măsurile luate alături de colegii mei, nu am vegheat decât asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastră.

Nici de această dată nu vom face o excepție.

Îmi doresc să știți că am urmărit presa și comentariile de pe rețelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxă Română.

Am observat criticile față de acest subiect, dar nu am putut să nu observ și faptul că o parte din partide au speculat politic, sau că un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales dacă a ajuns, între timp și europarlamentar.

Nu au căutat altceva decât să facă loc sentimentului de panică și frică în rândul dumneavoastră, sau au avut dorința de a diviza cetățenii.

A te agăța de acest subiect cu orice preț, pe fondul unei situații de criză, pentru a profita de sentimentul de frică al oamenilor, astfel încât să poți câștiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezintă nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, și mai cu seamă nu dovedește faptul că avem un respect unii față de ceilalți, și că împreună am putea ajunge la cea mai bună decizie.

Nu am putut să nu remarc faptul că mesajul meu către dumneavoastră a fost interpretat într-un mod trunchiat, iar din rea voință s-a făcut loc știrilor false și diverselor analize care nu au făcut altceva decât să inducă în eroare și să transmită oamenilor sentimentul de nesiguranță.

Întotdeauna am încurajat și voi încuraja dialogul liber, iar mai presus de acesta voi aprecia părerile exprimate coerent și voi încerca să fiu un liant între opinii.

Ce pot să vă spun astăzi este că am căutat cea mai bună soluție, astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui.

Voi aprecia la toti cei care m-au jignit zilele trecute daca nu vor umbri si mai mult cea mai veche și importantă sărbătoare a creștinătății, dorindu-le și lor multă, multă sănătate!

Dragi prieteni,

Să putem simți fizic atât cât se poate acest moment sfânt, iar măcar spiritual să ne unim în rugăciune.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sărbători cu pace și sănătate!”, este mesajul transmis, pe Facebook, de Marcel Vela, ministrul de Interne.