Marcel Vela a făcut anunțul. Declarațiile pe proprie răspundere rămân și după 15 mai. Ce amenzi primești dacă nu le ai

Publicat: 09/05/2020 | 09:46

Declarația pe propria răspundere ar putea să fie valabilă și după data de 15 mai, chiar dacă măsurile restrictive vor fi ridicate, gradual, după încetarea stării de urgență și intrarea României în starea de alertă.

Deocamdată, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că încă se poartă discuții pe această temă, iar subiectul ”declarația pe propria răspundere” este unul important. Comitetul Național pentru Situații de Urgență va decide în ce condiții vor putea românii să părăsească localitățile de domiciliu, spre exemplu, și – bineînțeles – vor exista și sancțiuni pentru cei care nu vor respecta legea.

”Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.  ”Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive. Lista acestora va fi făcută publică, astfel ca oamenii să ia cunoștință din timp și să vină cu eventuale propuneri de îmbunătățire”, a mai spus Marcel Vela.

(CITEȘTE ȘI: ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, ANTONIA A AJUNS ÎN PRAGUL DISPERĂRII: ”VĂ CER AJUTORUL! OAMENII ĂȘTIA SUNT BOLNAVI PSIHIC!”)

Marcel Vela: ”Să nu se creeze presiune…”

Marcel Velea a dorit spă fie cât mai bine înțeles și a dat câteva exemple, printre care și saloanele de înfrumusețare. Aceste saloane care vor avea obligația de a se dota cu materiale de igienă și de a respecta măsuri de distanțare socială. În ceea ce privește firmele cu mai mult de 50 de angajați – acolo unde lumea se va întoarce la serviciu – programul va trebui decalat.

”Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”, a exemplificat Marcel Vela, potrivit digi24.ro.

(VEZI ȘI AICI: CERCETĂTORII AU DESCOPERIT CĂ NOUL CORONAVIRUS A SUFERIT APROAPE 200 DE MUTAȚII! CE INFORMAȚII IMPORTANTE AU MAI AFLAT DESPRE BOALA RARĂ DIN CHINA)