Marcel Vela a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu banii strânși din amenzi, pe durata stării de urgență. Suma colosală care s-a adunat

Publicat: 30/04/2020 | 07:23

Amenzile date de polițiști și jandarmi în România de când a început starea de urgență au devenit subiect și în presa din străinătate, BBC, Fox News și New York Post au fost doar câteva dintre numele care au scris despre situația din țara noastră. Banii obținuți ar urma să fi utilizați în sistemul de sănătate publică, potrivit lui Marcel Vela.

VEZI AICI: A FOST TESTAT MEDICAMENTUL ANTI COVID-19, IAR REZULTATELE SUNT MIRACULOASE! A AJUNS ȘI ÎN ROMÂNIA

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, de când a fost decretată starea de urgență, polițiștii și jandarmii au sancționat 290.000 de persoane. În total, s-a strâns o sumă fabuloasă, de 570 milioane de lei.

Există un subiect în media că s-au dat multe amenzi şi că pot fi mulţi sau puţini bani 570 de milioane sau, mă rog, 285 de milioane dacă se plătesc toate amenzile. Vreau să spun că am discutat cu domnul prim-ministru şi vom găsi o formulă, un act normativ ca toţi aceşti bani să fie folosiţi pentru nevoile persoanelor cu vulnerabilităţi şi pentru sistemul de sănătate publică. Adică, aceşti bani se încasează la autorităţile locale, nu le încasează Ministerul sau Guvernul, ca să ştie cei care ne ascultă, şi autorităţile locale trebuie să le reorienteze spre zona de sănătate publică”, a declarat Marcel Vela, la Realitatea Plus.

NU RATA: AU IGNORAT ORICE RESTRICȚIE! AMENDĂ DE 170.000 LEI PENTRU ŞASE TINERI CE AU FOST PRINȘI ÎNTR-UN BAR

Amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei!

Din 3 aprilie, prin Ordonanța de Urgență nr. 34/2020, Guverul a mărit drastic amenzile, iar cei care nu respectă regulile și restricțiile sunt sancționați cu sume cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei. În cazul persoanelor juridice, amenda este cuprinsă între 10.000 și 70.000 de lei.

VEZI AICI: CAZ IREAL ÎN TÂRGU MUREȘ! DE CE A PRIMIT UN BĂRBAT AMENDĂ DE 2.000 LEI, CU TOATE CĂ A PREZENTAT POLIȚIȘTILOR DECLARAȚIA

Actul normativ permit contravenientului să achite, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, o jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agent.