Marcel Vela a făcut anunțul! Ce restricții conține Ordonanța Militară 9

Publicat: 14/04/2020 | 11:25

Ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat că în cursul zilei de astăzi o să fie anunțate noi măsuri și restricții pentru perioada sărbătorilor pascale.

Noile măsuri o să explice exact ce pot și ce nu pot face românii de Paște și felul în care se vor desfășura slujbele religioase în acest an. (CITEȘTE ȘI: STATISTICĂ NEAGRĂ. CÂȚI MEDICI AU MURIT, ÎN LUME, ÎN TIMP CE TRATAU PACIENȚII INFECTAȚI CU VIRUSUL COVID-19)

„Totul e acum impropriu pentru a vă estima cât durează restricția. Totul depinde de dinamica și evoluția infecției cu coronavirus. Oamenii o să înțeleagă să stea în casă pentru că astăzi vom anunța niște măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Paștele. Am depus toate eforturile astfel încât și credincioșii și clericii să fie protejați, dar să se bucure și de lumină”, a declarat ministrul.

Marcel Vela a mai ținut să le mulțumească oamenilor pentru că  respectă măsurile impuse și a sugerat că acestea o să mai dureze o perioadă, pentru a putea scăpa de pericolul amenințător. (VEZI ȘI: TÂNĂRA DIN IMAGINE A FOST DIAGNOSTICATĂ CU NOUL CORONAVIRUS, DEȘI NU A IEȘIT DELOC DIN CASĂ 3 SĂPTĂMÂNI. CUM S-A INFECTAT)

„Le mulțumesc oamenilor pentru înțelegere, e un moment greu. Au dat dovadă de patriotism și responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, al tuturor, al fiecărui cetățean care luptă pentru cei dragi. Pasivitatea sau fuga de pe front va crea probleme tuturor. Cu durere le spun că toți suntem afectați în acest moment și în preajma acestor sărbători. Dar e de preferat să suferim puțin acum ca să avem începând de anul viitor și sănătate și pe cei dragi și să sărbătorim următoarele sărbători împreună”, a mai declarat Marcel Vela.