Managerul Spitalului Victor Babeş reacționează după ultimul avertisment OMS: „Ceva nelămurit planează asupra noastră”

Publicat: 21/04/2020 | 14:24

Dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală, a comentat, marți, noile recomandări ale OMS, subliniind că această avertizare nu ne mai surprinde, având în vedere că avem de-a face cu un virus parşiv.

Imbri spune că dacă numărul de cazuri ar scădea în continuare, cel mai probabil, undeva în iunie-iulie românii ar putea mai multe libertăți.

„Pe perioada acestor zile de sărbătoare de Paşte, fiecare zi a fost cu mai puţine cazuri şi cu simptomatologie mai uşoară. Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun şi poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieşim la liman.

Cred însă că m-am pripit şi nu e bine să sperăm. E o aşteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră.

Această avertizare a OMS nu ne mai surprinde, ştim că ceva va veni, mai ales că la noi, faţă de restul ţărilor din jur, e chiar simplu, destul de lejer, până acum.

E un virus parşiv, despre care noi nu ştim mare lucru şi care ne pândeşte, parcă aşteaptă să lăsăm jos masca şi atunci năvăleşte. Aparent nu ai cazuri, sunt 2-3 cazuri noi şi apoi te trezeşti cu 200 pozitivi. Mulţi”, a spus dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş, marţi, la Antena 3.

Ce a zis OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că ridicarea oricăror restricţii impuse pentru oprirea răspândirii noului coronavirus trebuie să fie graduală, întrucât dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând va exista o revenire a infectărilor.

Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.