Managerul spitalului „Victor Babeş” a făcut anunțul în criza coronavirusului: ”A început transmiterea comunitară. Este îngrozitor de rapidă”

Publicat: 21/03/2020 | 19:39

Emilian Ioan Imbri  -managerul spitalului „Victor Babeș” – a transmis un anunț alarmant referitor la criza coronavirusului, menționând că – din datele pe care le deține – transmiterea comunitară a început deja. Iar totul se desfășoară cu rapiditate maximă, ceea ce este cu atât mai periculos.

Ce înseamnă această trasmitere comunitară? Practic, nu mai are nicio importanță dacă ai fost în contact cu cineva care este pozitiv la COVID-19, boala începând să se transmită de la persoană la persoană.

”Eu vă spun că oficial s-a anunțat că a început transmiterea comunitară a acestei infecții. Transmiterea comunitară înseamnă că nu mai contează dacă ai fost contact cu cineva care este pozitiv, nu mai contează dacă ai fost contact cu cineva care a venit din Spania, Italia, Grecia și așa mai departe. Boala a început să se transmită deja de la persoană la persoană, pentru că contacții nu au știut că au fost contacți și a început să se transmită și tu ești liniștit la masă, ești liniștit în tramvai… Transmiterea comunitară este îngrozitor de rapidă și se va vedea în zilele de urmează”, a declarat Emilian Ioan Imbri, la romaniatv.

(VEZI ȘI AICI: CORONAVIRUSUL BAGĂ SHOWBIZ-UL ÎN FALIMENT! CÂȚI BANI PIERD MARCEL PAVEL, ALEX VELEA, IRINA RIMES, AMNA ȘI MULTE ALTE VEDETE)

”Fac apel la toți medicii din țara românească să nu fugă”

Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș”, a făcut un apel și către medici, cerându-le acestora să nu ”fugă” și să nu refuze să trateze pe nimeni care ar avea nevoie. Asta în pofida faptului că și medicii, la rândul lor, se tem de infecția cu noul coronavirus.

”Transmitere comunitară înseamnă, vedeți ce se întâmplă în spitale, adică un pacient care este în spital și accidental intră în contact cu cel de pe patul de lângă, infecția comunitară înseamnă deja panică o panică în rândul spitalelor și al medicilor și înseamnă o frică atât de mare de această infecție, pe care eu vă spun că nu o înțeleg, la medici cel puțin, dar este atât de mare. Fac apel la toți medicii din țara românească să nu fugă, să nu refuze să trateze de cei care au nevoie de ei, chiar dacă în sinea lor, în sufletul lor simt o frică”, a completat Emilian Imbri.