Managerul Spitalului Județean din Focșani, infectat cu coronavirus, a fugit din spital și s-a ascuns într-un hotel. Nelu Tătaru: ”Acum nu e de găsit!”

Publicat: 12/04/2020 | 13:07

Situație ieșită din comun la Spitalul Județean din Focșani, în plină pandemie, acolo unde chiar managerul unității sanitare a fost testat pozitiv la noul coronavirus, numai că a plecat din spital și s-a izolat într-un hotel, iar acum nu este de găsit.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în Focșani sunt mai multe ”focare” de infecție cu COVID-19, fiind vorba despre o ”transmitere comunitară” care devine alarmantă. ”Managerul nu e de găsit”, a mai spus Nelu Tătaru, referindu-se la situația excepțională creată prin dispariția respectivului.

„La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit. Mâine voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit informațiilor furnizate de B1 TV.

(VEZI ȘI AICI: HALUCINANT. CE A FĂCUT UN MEDIC DIN BUCUREȘTI DUPĂ CE A AFLAT CĂ ESTE INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. JANDARMII AU FOST NEVOIȚI SĂ INTERVINĂ)

”E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar”

Nelu Tătaru mai transmite că, la Focșani, ancheta epidemiologică este, pur și simplu, scăpată de sub control, focarul fiind în extensie și ar trebui izolat de urgență. Însă apar foarte multe desincronizări regretabile la nivel medical. Iar o primă etapă ar fi identificarea rapidă a tuturor contacților.

„Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri… Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”, a mai declarat Nelu Tătaru.

(CITEȘTE ȘI: MEDICUL STREINU-CERCEL, ANUNȚ ȘOCANT ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”DACĂ NU NE VINE MINTEA LA CAP, NE APUCĂ TOAMNA ÎN CASE”)