„Mâna dreaptă” a premierului a ”câștigat” 1,7 milioane € dintr-un foc după ce…

Publicat: 21/02/2020 | 23:26

Remus Truică a dat lovitura! Celebrul om de afaceri a obținut instituirea unui sechestru de 1,7 milioane de euro după ce a câștigat, la apel, procesul cu un fost partener de afaceri, Ion Păuna. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile, dar și documente explozive din dosar. 

Între Remus Truică și alt afacerist, pe nume Ion Păuna, a izbucnit un litigiu, care a ajuns până în instanță. Fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase a înregistrat, recent, la Tribunalul București un proces care a avut ca obiect “sechestru asigurător înfiinţare sechestru + poprire asigurătorie”. Într-un final, după mai multe termene, “mâna dreaptă” a premierului a avut câștig de cauză, deși, inițial, magistrații i-au dat câștig de cauză lui Ion Păuna. La mijloc s-a aflat o sumă fabuloasă, de aproximativ 1,7 milioane de euro, cel mai probabil un împrumut nerestituit.

(VEZI AICI: L-AM FILMAT PE FOSTUL CONSILIER AL LUI ADRIAN NĂSTASE, REMUS TRUICĂ, LA VOLANUL UNUI MERCEDES BRABUS DE 300.000 €)

“Admite apelul. Schimbă în parte încheierea apelată, în sensul că dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale pârâtului Păuna Ion şi instituirea popririi asigurătorii asupra conturilor pârâtului Păuna Ion deschise la unităţi bancare până la concurenţa creanţei de 458.750 euro la care se adaugă dobânda aferentă acestei sume, calculată de la data de 01.01.2012 şi până la data plăţii efective, în conformitate cu art. 5 alin. 1 din O.G. nr. 9/2000 şi a creanţei de 52.830,60 lei.

Respinge cererea intimatului de obligare a apelantului la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă”, au stabilit magistrații Curții de Apel București.

(CITEȘTE ȘI: FOSTUL ŞEF DE CABINET AL LUI ADRIAN NĂSTASE, ATENT ŞI PROTECTOR CU DIANA!)

Ce a solicitat celebrul afacerist

Remus Truică a apărut cu un Bentley de un sfert de milion de euro

În continuare, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, documente explozive din dosar și motivul pentru care, inițial, solicitarea lui Remus Truică a fost respinsă. Potrivit magistraților, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase a solicitat “dispunerea înființării popririi asigurătorii, până la concurența acelorași creanțe deja stabilite, nu doar asupra conturilor bancare ale debitorului (n.r. Ion Păuna), ci asupra tuturor sumelor de bani, titlurilor de valoare și/sau altor bunuri mobile incorporabile urmăribile, datorate aceluiași debitor de către terți sau pe care aceștia i le vor datora în viitor”.

Prin cererea formulată, Remus Truică a solicitat instituirea unui sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Ion Păuna, până la concurența sumelor de 1.665.721,25 de euro și 52.830,60 lei și instituirea popririi asigurătorii asupra conturilor fostului partener de afaceri, deschise la mai multe unități bancare.

(NU RATA: REMUS TRUICĂ A „EVADAT” LA MARE DUPĂ ARESTUL LA DOMICILIU)

“Cererea nu este întemeiată având în vedere că…”

Apoi, Tribunalul București a constatat că “cererea de completare formulată de reclamant nu este întemeiată, având în vedere că instanța nu a omis să se pronunțe asupra cererii reclamantului privind instituirea unei popriri asigurătorii asupra sumelor de bani, titlurilor de valoare și/sau altor bunuri mobile incorporabile urmăribile, datorate debitorului de către terți (alții decât unități bancare) sau pe care aceștia i le vor datora în viitor”.

Astfel, instanța a respins cererea lui Remus Truică, după ce a reținut faptul că acesta nu a indicat în cerere terții popriți care i-ar datora lui Ion Păuna sume de bani, titluri de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile. Fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase a avut dreptul la apel, pe care l-a și făcut. Iar ultima instanță i-a dat câștig de cauză și a obținut, astfel, o victorie de răsunet în fața lui Ion Păuna.

(VEZI AICI: FOSTUL ȘEF DE CABINET AL LUI ADRIAN NĂSTASE, VIAȚĂ DE BAȘTAN)

Cine este Remus Truică

Remus Truică a fost consilier la cancelaria primului ministru până în 2004. În mai 2016 a fost trimis în judecată de DNA, alături de Prințul Paul, într-un dosar răsunător, privind retrocedarea fermei Băneasa şi a pădurii Snagov. Prejudiciul în această cauză se ridică la 145 de milioane de euro.

“Începând din anul 2006, în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor”, arătau procurorii, la vremea respectivă.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)