Mall-urile se redeschid începând de azi! Când vom putea merge la restaurante

Publicat: 15/06/2020 | 08:23

Odată cu intrarea în treia etapă de relaxare a măsurilor de distanțare socială în România, centrele comerciale se redeschid. 

Numeroase restricții au dispărut începând de astăzi, iar mall-urile, piscinele, sălile de fitness și centrele de tratament balnear își reiau activitatea. 

Guvernul a anunțat astăzi că, deși starea de alertă se va prelungi pentru 30 de zile, numeroase activități vor fi reluate, cu respectarea măsurilor de siguranță stabilite.

Când vom putea merge la restaurante

Totuși, restaurantele rămân închise, cu excepția celor care au terase în aer liber. Mediafax scrie că, cel mai probabil, redeschiderea localurilor va fi permisă abia de pe 1 iulie, odată cu ieșirea din starea de alertă. 

Printre măsurile de siguranță care trebuie respectate la terase se numără asigurarea unei distanțe minime de 2 metri între mese și prezența a cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masă.

Cinematografele din mall rămân închise

În centrele comerciale, se reia activitatea magazinelor, însă, pe lângă restaurante, rămân închise și locurile de joacă, cinematografele și sălile de jocuri. De azi, se redeschid și piscinele exterioare, ștrandurile și sălile de sport din România. 

În România au fost confirmate, până în acest moment, 21.999 de infecții cu coronavirus. 1.410 persoane au murit din cauza COVID 19. În ultimele zile numărul infecțiilor noi a crescut, ieri fiind anunțate 320 de cazuri. Tot ieri au fost declarate 16 decese (9 bărbați și 7 femei) cauzate de coronavirus.

Foto: Pixabay