Mall-urile ar putea rămâne închise și din 15 iunie. Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Deocamdată este prematur”

Publicat: 05/06/2020 | 20:33

Ludovic Orban a făcut un anunț referitor la deschiderea mall-urilor, începând cu data de 15 iunie. Premierul României punctează faptul că acest lucru va fi posibil în funcție de evoluția epidemiei și al numărului de cazuri de infectare, de la noi din țară.

Deși toți românii așteaptă cu sufletul la gură redeschiderea mall-urilor, acest lucru ar putea fi amânat. Ludovic Orban a făcut un anunț de ultim moment cu privire la noile măsuri de relaxare ce urmează a fi luate începând cu data de 15 iunie.

NU RATA – LUDOVIC ORBAN ȘTIE CINE L-A FOTOGRAFIAT ÎN TIMP CE FUMA ÎN SEDIUL GUVERNULUI. „A VRUT SĂ-I FACĂ RĂU. MI-A SPUS ŞI MIE…”

Premierul a menționat faptul că mall-urile ar putea fi deschise pe 15 iunie doar în condițiile în care numărul de infectări cu COVID-19 va fi în scădere și nu va exista, în continuare, pericolul răspândirii epidemiei.

„Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Mall-urile ar putea rămâne sub lacăt

În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus de la noi din țară, mall-urile ar putea fi redeschise începând cu data de 15 iunie. Cu toate acestea, există riscul ca aceste centre comerciale să rămână în continuare sub lacăt, dacă epidemia nu pierde din intensitate.

CITEȘTE ȘI – VEȘTI BUNE PENTRU TURIȘTII CARE ÎȘI FAC VACANȚELE ÎN GRECIA SAU BULGARIA. ANUNȚUL LUI LUDOVIC ORBAN

„Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţiece se va întâmpla” a mai spus Ludovic Orban.