Mai mulți medici ruși au fost obligați să testeze un tratament periculos care ar putea funcționa împotriva coronavirusului

Publicat: 06/04/2020 | 21:37

O măsură radicală în căutarea unui tratament pentru virusul ce face ravagii a fost adoptată în Rusia. Se pare că mai multor doctori din Moscova li s-a cerut să îşi administreze doze de hidroxiclorochină, pentru a testa eficienţa medicamentului în prevenirea îmbolnăvirii.

BBC Rusia a scris că unii dintre doctori au fost obligaţi să ia tratamentul anti-malarie. Unor medici din  spitalele din Moscova li s-a cerut să testeze pe ei tratamentul cu hidroxiclorochină, medicament anti-malarie, pe care mai multe state l-au autorizat de urgenţă, fără foarte multe teste. (CITEȘTE ȘI: ABUZURI ÎN ROMÂNIA? UN DOCTOR ÎN MATERIE TRAGE SEMNALUL DE ALARMĂ: ”UȘA E LARG DESCHISĂ…”)

 „Există varianta refuzului pentru unii, dar şefii de departamente au creat o obligativitate pentru angajaţi”, scrie BBC Rusia, citând surse dintr-un spital de boli infecţioase. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ITALIA. NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID-19 ESTE ÎN CONTINUĂ SCĂDERE)

În contradicție cu ce spun medicii pe site-ul oficial al organizaţiei care efectuează studiul scrie că participarea este „exclusiv voluntară”.

Potrivit Moscow Times, care citează BBC Rusia, participanţilor le va fi administrată o doză de 200 miligrame de hidroxiclorochină de două ori pe zi, timp de două săptămâni, iar ulterior o dată pe zi timp de trei luni.

Departamentul de sănătate din Moscova a autorizat săptămâna trecută cumpărarea unei cantităţi de hidroxiclorochină în valoare de 33.200 dolari americani.