Mai multe farmacii din Constanța au fost prinse că vindeau soluție de curățare pe post de spirt! Amenzi usturătoare

Publicat: 01/04/2020 | 15:58

A fost desfășurare de forțe zilele trecute în Constanța. Poliția Română a verificat mai multe farmacii din oraș pentru a vedea dacă acestea funcționează conform noilor reguli puse în vigoare. Agenții au fost surprinși să găsească în nu mai mult de șase farmacii soluții de curățare în locul spirtului puse la vânzare. Ilegalitatea comisă a fost pedepsită grav de autorități.

Administratorii a șase farmacii din Constanța s-au gândit să înlocuiască lipsa spirtului cu soluții de curățare. Decizia lor a venit după ce la nivel național a existat o mare deficiență de produse dezinfectante, măști și în special alcool sanitar, ca urmare a răspândirii rapide a noului coronavirus. Așadar, patronii celor șase farmacii au recurs la gesturi extreme pentru a nu le scădea profitul în această perioadă de criză.

În perioada 30-31 martie, oamenii legii au făcut verificări la mai multe farmacii din județ pentru a afla dacă aceștia respectă normele referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19.

CITEȘTE ȘI:  PROGRAM REDUS de lucru în țările UE. Comisia Europeană preia modelul Germaniei

În urma acestor investigații au fost găsite cele șase farmacii cu nereguli enorme. Polițiștii au descoperit că respectivele puncte farmaceutice vindeau soluție de curățare în loc de spirt, mănuși fără preț, dar și lichid dezinfectant pe a căror etichetă nu era specificat termenul de valabilitate.

”În perioada 30-31 martie, polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul inspectorilor D.G.A.F.P. Constanța au efectuat verificări la șase puncte de lucru ale unei unități farmaceutice din județul Constanța, cu privire la respectarea normelor referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor, oamenii legii au confiscat 581 de sticle de soluție de curățare,  21 de cutii cu mănuși, în valoare de 2.100 de lei și 179 de sticle cu lichid dezinfectant.

CITEȘTE ȘI: COVID -19. Cum reușește Elveția să țină epidemia sub control, deși nu a impus

Totodată, polițiștii constănțeni au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.000 de lei și au confiscat bunuri, evaluate la 13.186 de lei.