MAI, anunț despre măsurile deja adoptate care fac parte din Scenariul 3

Publicat: 14/03/2020 | 12:59
Ministerul Afacerilor Interne a făcut un anunț despre măsurile deja adoptate care fac parte din Scenariul 3.

Coronavirusul a creat panică în lumea întreagă. Virusul ucigaș se răspândește cu repeziciune, iar în acest context au fost instituite măsuri de prevenție. În momentul de față, România se află în al doilea scenariu.

ECDC a realizat o analiză a celor patru scenarii de evoluție a COVID-19 în Europa. România este în scenariul al doilea, însă se îndreaptă rapid spre cel de-al treilea, numărul cazurilor apropiindu-se de 100. (CITEȘTE ȘI: TRATAMENTUL RECOMANDAT DE MONICA POP PENTRU CREŞTEREA IMUNITĂŢII PE TIMPUL CRIZEI PROVOCATĂ DE CORONAVIRUS ŞI NU NUMAI)

Ministerul Afacerilor Interne a făcut un anunț despre măsurile deja adoptate care fac parte din Scenariul 3.

”Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.
Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19)
Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.
Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.
Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:
• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.
La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)”, a declarat MAI.