MAE, anunţ de ULTIMA ORĂ despre românii din Italia! 227 au revenit în România

Publicat: 21/03/2020 | 16:08

Valul românilor care sunt nevoiți să se întoarcă în țară din cauza epidemie de coronavirus este în creștere. Astăzi pe teritoriul României a ajuns un grup de 227 de persoane din Italia.  

Cetățenii români sunt „nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italie”.

Conform Ministerul Afacerilor Externe, aceștia au revenit în țară. Ei au fost repatriați din Torino, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată. (CITEȘTE ȘI: TREI SCENARII CARE AR PUTEA OPRI PANDEMIA DE CORONAVIRUS)

„În continuarea informațiilor comunicate în cursul zilei de ieri cu privire la demersurile Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în vederea facilitării revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de astăzi au revenit în țară 227 de cetățeni români. ”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, autoritățile au făcut apele la oameni pentru a  evita orice călătorie și a se proteja corespunzător. „Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment.”