Mădălina Ghenea sare în apărarea avocatului Robert Roșu! Ce a avut de spus vedeta despre sentința dată. „A fost băgat la închisoare înainte de Crăciun în urma unui abuz”

Publicat: 30/12/2020 | 22:25

Mădălina Ghenea sare în apărarea avocatului Robert Roșu care a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa. Sentința acestuia a părut nedreaptă în ochii multora, așa că un act de solidaritate a apărut pe rețele sociale din partea mai multor persoane sub tagul #eusuntRobert.

Acestei inițiative s-a alăturat și Mădălina Ghenea, care a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu tagul #eusuntRobert, iar la descrierea acesteia a vorbit despre cazul bărbatului și a cerut să se facă dreptate. (CITEȘTE ȘI: UNDE AR FI FUGIT, DE FAPT, PRINȚUL PAUL. SOȚUL PRINȚESEI LIA A FOST DAT ÎN URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ)

Mădălina Ghenea, asemene oamenilor care sunt de parte avocatului Robert Roșu a subliniat faptul că avocații nu ar trebui să fie identificați cu clienții lor. Robert Roșu a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa, iar conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.

Mesajul Mădălinei Ghenea

 „În aceasta perioadă a anului când toți ne gândim la familie, este un moment bun să ne gândim și la alții, dar și la noi ca o comunitate. Deși nu cunosc domeniul juridic, înțeleg punând cap la cap informații publice emise de instituții ale statului și organisme profesionale reputate că este posibil ca față de un om (avocatul Robert Rosu) să se fi produs un abuz și ca acest abuz poate constitui un precedent periculos, care să ne afecteze drepturile tuturor.

 Pe scurt, înțeleg că avocatul Robert Roșu, exercitându-și profesia, a fost acuzat de DNA că ar fi încălcat legea, Curtea de Apel Brașov l-a achitat, iar în apel Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza acelorași acuzații, a întors sentința de achitare la 180 de grade și l-a condamnat la 5 ani de închisoare. Acuzațiile ar fi ca redactând un contract ar fi organizat un grup infracțional și ca prezentând niște documente juridice (inclusiv hotărâri definitive și irevocabile emise de instanțe), susținând cazul clientului în fața unei comisii ar fi fost complice la abuz în serviciu. Mă îngrijorează doua lucruri. Dacă a fost condamnat doar pe baza acestor acuzații, nu pot să spun decât că ce a făcut acest avocat ar fi făcut orice alt avocat. Să își reprezinte clienții. De ce într-o parte a fost achitat și în alta a fost condamnat în baza acelorași acuzații? Undeva justiția română a greșit?

De altfel, aceleași lucruri le spun și Uniunea Barourilor din Romania și Baroul București. Dacă avocații spun acum că le este frică să mai reprezinte clienți împotriva statului, ca dreptul la apărare, care este unul constituțional, este în pericol, cred ca ar trebui să ne intereseze pe toți acest caz. Nu mă pricep la acest domeniu, dar aflând detaliile de mai sus, cred ca Justiția trebuie să clarifice aceste lucruri rapid. Înțeleg ca Înalta Curte ar trebui să redacteze motivarea hotărârii de condamnare în 30 de zile.

Acum, cu toata revolta în rândul avocaților, cred că este obligatoriu ca acest termen să fie respectat și să se motiveze clar această sentință. Pt că altfel, pare ca un avocat, tata a doi copii, a fost băgat la închisoare înainte de Crăciun în urma unui abuz și nu se poate apăra în continuare.”, a scris Mădălina Ghenea, pe pagina sa de Instagram.