Mădălina Ghenea, mărturisiri din Milano: ”Italia a primit mesajul, o țară de aproximativ 60 de milioane de locuitori s-a închis”

Publicat: 13/03/2020 | 17:03

Coronavirusul a creat panică în lumea întreagă. Majoritatea vedetelor au vorbit despre măsurile drastice pe care le-au luat, iar Mădălina Ghenea a transmis un mesaj din Milano.

În momentul de față, Mădălina Ghenea locuiește în Milano. Italia este afectată din cauya epidemiei de coronavirus și se află în carantină. Actrița a publicat, pe contul ei de Instagram, o fotografie din fața Domului din Milano și le-a transmis tuturor un mesaj.

În primul rând, Mădălina Ghenea îi îndeamnă pe oameni să nu își piardă credința. (VEZI ȘI: PRIMUL JUDEȚ DIN ROMÂNIA ÎN CARE S-AU INTERZIS SLUJBELE ÎN BISERICĂ)

”Forță și curaj! Credința înainte de frică! Aceasta este o fotografie făcută cu câteva luni înainte de începerea acestui coșmar. Vă rog să rămâneți toți în siguranță! Italia a primit mesajul, o țară de aproximativ 60 de milioane de locuitori s-a închis. În prima zi a restricției privind deplasările și adunările publice pentru a stopa răspândirea agresivă a coronavirusului, italienii nu au mai ieșit pe străzi, nu au mai frecventat magazinele, bisericile și terenurile de fotbal. Aceștia au respectat decretul „Eu rămân acasă’ al guvernului, anunțat luni seara de premierul Giuseppe Conte cu o pledoarie pentru sacrificiul comun pentru a proteja populația în vârstă a țării și pentru a salva sistemul de sănătate de colaps.

Focarul de coronavirus este acum o pandemie globală, au spus oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, confirmând ceea ce spun mulți epidemiologi de săptămâni întregi. ⁣Pandemia nu este un cuvânt pe care să-l folosim ușor sau nepăsător’, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătații, la o conferință de presă la Geneva. „Nu putem spune asta suficient de tare sau suficient de clar sau de destul de des’, a adăugat el. „Toate țările pot schimba cursul acestei pandemii” ⁣
Până acum, Organizația Mondială a Sănătății evitase să folosească termenul pentru a descrie salturile epidemice din întreaga lume, de teamă să nu dea impresia că este de neoprit și că țările vor renunța să încerce să o oprească. Aceasta este o poveste în curs de dezvoltare”, a scris Mădălina Ghenea pe Instagram.

Lucrul care provoacă multă confuzie în rândul oamenilor este faptul ca atât coronavirusul, cât și gripa au simptome asemănătoare și sunt destul de greu de diferențiat.

La coronavirus, simptomele principale includ febră, tuse seacă, dificultate în respirație, dureri musculare și oboseala, pe când durerea în gât sau rinoreea sunt simptome întâlnite mai degrabă la răceală sau gripă. (CITEȘTE ȘI: CUM SE PROTEJEAZĂ LAURA GIURCANU DE CORONAVIRUS? MESAJUL TRANSMIS FANILOR: „ESTE SINGURUL LUCRU PE CARE ÎL PUTEM FACE”)

În cazul coronavirusului, simptomele mai mai puțin tipice sunt: acumularea de mucus în gât, durere de cap, eliminarea de sânge prin tuse și diaree.

 „Gripa infectează mult mai puțină populație, pe parcursul mai multor luni, iar cazurile complicate sunt mai rare și doar atunci când virusul distruge barierele de protecție ale traiectului nostru respirator(…) COVID-19 provoacă o gripă banală în cazul tinerilor, dar în cazul vârstnicilor provoacă un adevărat SARS, deoarece ajunge direct în alveolele plămânilor, făcându-le incapabile să funcționeze. Se instalează insuficientă respiratorie gravă, iar după câteva zile de spitalizare oxigenul care poate fi administrat într-un cabinet nu mai este suficient”, a explicat un cunoscut medic italian.