Luni, 30 martie, începe testarea în masă a bucureștenilor pentru coronavirus. Iată cum se va desfășura acțiunea

Publicat: 27/03/2020 | 07:46

Medicul Adrian Streinu-Cercel – managerul Institutului de Boli Infecioase ”Matei Balș” – a anunţat, în timpul întîlnirii pe care a avut-o la Primăria Capitalei, că va fi testat pentru coronavirus un eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti,  potrivit informațiilor furnizate de mediafax.ro.

Primăria Capitalei va achiziționa, în acest sens, 4.000 de teste pentru coronavirus, iar fiecare primărie de sector câte 1.000 de teste COVID-19.

Trebuie menționat că echipele de testare nu vor intra în casele locuitorilor testați. Cetățenii vor fi chemaţi în faţa blocului prin intermediul preşedinţilor de asociaţii de locatari, iar rezultatele – a asigurat Adrian Streinu-Cercel – vor fi obţinute în 15-20 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor testate.

Dacă o persoană va fi testată pozitiv, întreaga scară de bloc va intra în carantină, iar locatarii vor fi testați, la rândul lor.

(CITEȘTE ȘI: AM AFLAT IDENTITATEA PRIMULUI OM DIN ROMÂNIA UCIS DE CORONAVIRUS. CINE E, DE FAPT, GHEȘA MONDIALUL, INTERLOPUL TEMUT ÎN TOT ORAȘUL FILIAȘI)

Populația, împărțită pe categorii de vârstă

Din cele declarate de medicul Adrian Streinu-Cercel, populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă:

– 0-19 ani

– 20-44 ani, 45-64 ani

– 65-79 ani

– peste 80 de ani.

,,Pentru că 80% din persoanele care sunt infectate cu COVID-19 fac forme uşoare şi medii, pe care uneori nici nu le conştientizează şi astfel îi infectează şi pe cei din jur, care pot face forme severe”, a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

(VEZI ȘI AICI: „10.000 DE CAZURI ÎN ROMÂNIA”. EXPERȚII ANUNŢĂ PE CE DATĂ VA AVEA LOC PRIMUL VÂRF AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS ÎN ȚARA NOASTRĂ)