Luis Lazarus a răbufnit după măsurile luate în România și Italia în legătură cu coronavirusul: “Se datorează unor raportări cretine, legate de interese…”

Publicat: 10/03/2020 | 20:04

Luis Lazarus a răbufnit pe Internet după ce autoritățile din România, dar și cele din Italia au luat măsuri stricte împotriva epidemiei de coronavirus. Jurnalistul a lansat replici acide la adresa sistemului medical din țara noastră, care are numeroase carențe.

Citește și: Televiziunile, afectate de coronavirus! Postul Digi 24 a luat măsuri extreme în instituție

Luis Lazarus, mesaj dur după măsurile luate în România și Italia împotriva răspândirii coronavirusului

În această seară, Luis Lazarus a făcut o postare tranșantă în legătură cu panica instalată în întreaga lume din cauza virusului mortal din China. El și-a început mesajul cu o dezvăluire uluitoare despre o femeie imobilizată în scaun cu rotile, care s-a plimbat prin Italia la sfârșitul lunii trecute; ea având cancer în fază terminală. În presa din Peninsulă s-a relatat că moartea i-a fost, de fapt, provocată de COVID-19. Ulterior, jurnalistul a vorbit despre numărul mare al celor răpuși de gripă, dar și despre criza mondială “provocată” de coronavirus.

Citește și: EXCLUSIV! Un medic de la “Matei Balș”, mărturii îngrijorătoare despre coronavirus: “Nu avem cu ce să ajutăm pacienții”

“ATENTIUNE!!! Informație-bomba!!! O bătrânica paralitica, aflată in cărucior, dar care s-a deplasat in toată Italia, la sfârșitul lunii trecute, cu cancer in metastază, stadiu terminal, vârsta 79 de ani, a murit de… coronavirus!!! Cel puțin așa a fost raportarea in Italia! Acum incep sa înțeleg de unde ciudata explozie de decese, “aparent legată” de coronavirus, din Italia! Dar măsurile extreme din Italia se datorează unor raportări cretine, legate de interese oculte și asta e foarte grav! Sa nu uitam statisticile, care NU ne pot induce in eroare!!!

Anual, 70. 000 de oameni MOR de GRIPA normala in SUA și alți 60.000 MOR in EUROPA! NU de Coronavirus!!! De Coronavirus au murit sub 4.000 ( patru mii) de oameni, pe toată planeta!!! Dar unii dintre cei declarați morți, de coronavirus, au murit de fapt din pricina altor complicații de sănătate !!! In România, in doar câteva săptămâni, au intrat 40.000 de oameni din Italia, unii sunt in arest la domiciliu, despre alții nici nu se mai știe precis in ce stadiu sunt! Cu toate astea noi NU avem decât câteva cazuri și niciun mort! Altfel, de gripa normala, nu de coronavirus, au murit și la noi vreo… 57!!! Sa adăugăm ca principalele laboratoare de virusologie ale Chinei sunt in Wuhan, adică exact acolo unde a izbucnit treaba!!! In Italia a izbucnit in nord, unde e sufletul economiei Italiei (Milano, Roma), la o perioada relativ lunga, peste doua săptămâni după ce fuseseră doar 14 cazuri, cred ca se poate întrezări un SCENARIU! Și scenariul are legătura cu: 1. momentul declanșării «acțiunii coronavirus» in China (cu fix o luna înainte de anul nou chinezesc), 2. criza mondiala, ce urma sa vina oricum, 3. prețul petrolului și lupta între saudiți și Rusia, 4. economia in creștere a Chinei și dependenta tuturor de China, 5. prăbușirea burselor și fluctuația exagerata a acțiunilor, 6. interesele globale ale industriei farmaceutice și stocurile alimentare!

Eu zic așa, puneți-le cap la cap și gândiți cu capul vostru, NU «înghițiți pe nemestecate» ce spun susținătorii apocalipsei și moderatorii exaltați ai unor televiziuni isterice! Propriu-zis, dacă răspândirea era atât de gravă și de rapida, cum se face ca China, unde se afla 1.5 miliarde de oameni a oprit-o, iar unele tari au eradicat-o??? Cum se face ca România, unde mori pe holurile spitalelor, din pricina nesimțirii, a incompetentei si a faptului ca nu ai dat spaga, sta cel mai bine? Nu are niciun mort! Pai e simplu!!! Noi NU suntem o miza, încă!!! Inițial nici Italia NU a fost, pana s-a hotărât ALTFEL!!! In concluzie…”, a scris cunoscutul jurnalist pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și: Se caută voluntari pentru vaccinul anti-coronavirus! Cu ce sume sunt recompensați, dar prin ce trebuie să treacă e înspăimântător!

După câte zile apar simptomele COVID-19

Cercetătorii au stabilit după câte zile apar simptomele coronavirusului: în medie, e nevoie de cinci zile până când cineva care a contactat COVID-19 să manifeste simptomele. Profesorul Justin Lessler, de la școala de sănătate publică ce aparține Spitalului Johns Hopkins și cel care a cordoonat studiul, a spus că aceste rezultate sunt cele mai rapide de până acum și se bazează pe cercetarea a 181 de cazuri, relatează digi24.ro.

Potrivit cercetătorilor, oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire. Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre coronavirus. Virusul mortal provoacă febră, tuse și probleme de respirație și deja a infectat aproape 117.000 de oameni din întreaga lume, relatează worldometers.info/coronavirus.

Ce trebuie să știți despre noul coronavirus (Covid-19)

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Spălați-vă mâinile de multe ori

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.

Spălarea mâinilor elimina virusul.

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.

Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .

Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți

Dacă aveți infecție respiratoare acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați măinile. Dacă in momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile ,puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

Momentan, nu există cercetări științifice care evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar impotriva bacteriilor nu împotriva virusului.

Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.

Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.

Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

Organizația Mondial a Sănătății a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafețe . Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.

Animalele de companie nu transmit coronavirus

În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici pot fi infectate de virus. În orice caz, trebuie să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă și săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie.