Ludovic Orban, un nou test pentru coronavirus! Ce se întâmplă dacă rezultatul va fi negativ

Publicat: 23/03/2020 | 07:21

Ludovic Orban, premierul României, va efectua luni al doilea test privind noul coronavirus, urmând ca, în situaţia în care rezultatul va fi negativ, să-şi încheie perioada de izolare de 14 zile.

VEZI AICI: ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, AUTORITĂȚILE AU GĂSIT CANABIS ÎNTR-UN CENTRU DE CARANTINĂ DIN PRAHOVA

Ludovic Orban urmează să revină la birou în cazul în care și cel de-al doilea test privind noul coronavirus (COVID-19) va fi negativ. În această situaţie, premierul îşi va încheia perioada de izolare de 14 zile, iar de marţi îşi va relua activitatea curentă la Palatul Victoria.

Premierul s-a autoizolat la Vila Lac după ce, cu ocazia reuniunii Biroului Politic Naţional al PNL din 9 martie, s-a numărat printre persoanele care au avut contact cu senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus. Testul făcut de premier în data de 13 martie avut rezultat negativ.

NU RATA: CUM A REACȚIONAT PATRIARHUL DANIEL DUPĂ CE A INTRAT ÎN VIGOARE ORDONANȚA MILITARĂ CARE ÎNCHIDE BISERICILE ROMÂNILOR ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Vom ajunge la carantină totală?

Altfel, Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate și a transmis că, deși în ordonanță sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate ca și când ar fi obligatorii. De asemenea, doctorul nu exclude carantina totală în România.

”Posibil să ajungem la carantină totală. Aș fi mincinos dacă aș spune că n-o să ajungem acolo. Este posibil să se ia măsuri de distanțare socială, să evităm cât mai mult deplasarea”, a mai declarat șeful DSU.