Ludovic Orban, sfat pentru românii care vor să plece în vacanțe, în Bulgaria. “Trebuie să…”

Publicat: 26/06/2020 | 12:05

Ludovic Orban le-a transmis românilor care vor să plece zilele următoare în vacanțe în Bulgaria că o pot face liniștiți. Premierul i-a sfătuit, totuși, să verifice site-ul INSP, pentru a afla dacă trebuie să intre în carantină când revin în țară.

CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS LA UN ABATOR DIN GERMANIA. 1.300 DE ANGAJAȚI AU FOST DEPISTAȚI POZITIV, JUMĂTATE DINTRE EI SUNT ROMÂNI

I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a spus Ludovic Orban.

(NU RATA: FOCAR DE CORONAVIRUS LA SPITALUL JUDEȚEAN BRĂILA. OPT CADRE MEDICALE INFECTATE)

Ludovic Orban: “Deocamdată…”

Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”, a mai spus premierul, potrivit digi24.ro.

(VEZI ȘI: A CRESCUT NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS! ALEXANDRU RAFILA: SĂ NU RENUNȚĂM LA COMPORTAMENTUL PRECAUT)

Ludovic Orban a mai precizat că nu e cazul acum ca cei care se întorc din Bulgaria să stea în carantină: “Asta e valabil pentru orice țară, că mai sunt țări care au crescut infectările, pe de altă parte sunt în țări care au scăzut infectările”.