Ludovic Orban renunţă la amenzile pentru încălcarea Ordonanţelor Militare: “Să se dea întâi un avertisment”

Publicat: 22/04/2020 | 08:44

Premierul Ludovic Orban cere puțină indulgență privind aplicarea amenzilor pentru nerespectarea Ordonanței Militare 9, privind distanțarea socială. Astfel, premierul le cere polițiștilor să aplice, în primă fază, doar un avertisment. (CITEȘTE ȘI: UN POLIȚIST A FOST SUNAT DE LUDOVIC ORBAN, DUPĂ CE A VĂZUT MESAJUL POSTAT DE OMUL LEGII PE FACEBOOK)

Orban a mai spus că polițiștii nu au un „plan de amenzi” și a solicitat ca sancțiunile să fie date doar în caz de încălcare foarte clară și foarte severă a reglementărilor.

AFLĂ ȘI: REACȚIA LUI ORBAN DUPĂ CE A VĂZUT FILMULEȚUL ÎN CARE TÂNĂRUL ESTE SNOPIT ÎN BĂTAIE DE POLIȚIST: ”EU LE-AM TANSMIS…” VIDEO

„Cuvântul de ordine care a fost dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim”, a declarat Ludovic Orban, la TVR.

NU RATA: ÎN CE CONDIŢII SE ÎNTORC ELEVII LA ŞCOALĂ! MINISTRUL SĂNĂTĂŢII A ANUNŢAT CUM VOR FI ECHIPAŢI COPIII ŞI CADRELE DIDACTICE

Acesta a spus că, pe de altă parte, oamenii trebuie să înțeleagă faptul că poliția, jandarmeria și forțele MApN iau toate măsurile pentru a se asigura respectarea regulilor.