Ludovic Orban: Persoanele asimptomatice vor fi tratate în hoteluri. Care sunt noile măsuri pe care le pregătește guvernul

Publicat: 21/04/2020 | 23:15

Guvernul României pregătește noi măsuri în lupta împotriva virusului COVID-19. Persoanele pozitive dar asimptomatice nu o să mai fie internate în spitale. Acestea vor beneficia de tratament în spații hoteliere.

Premierul României, Ludovic Orban a anunțat că persoanele infectate cu noul coronavirus, dar asimptomatice vor fi tratate în hoteluri. Orban a mai anunțat că executivul e pregătit să facă față unui număr mare de cazuri. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MARCEL VELA: ”MI-AM PROPUS CA ÎN FIECARE ZI DE MIERCURI, ÎNCEPÂND DE MÂINE, SĂ…”)

„Pregătim şi posibilitatea tratării cetăţenilor români care sunt infectaţi cu COVID-19 şi au o simptomatologie uşoară sau sunt asimptomatici în locuri de tratament de tip spaţiu hotelier, care să poată să confere un anumit confort şi posibilitatea unei supravegheri medicale.”, a anunțat premierul României la TVR.

Ludovic Orban a mai anunțat că guvernul pregăteşte măsuri şi în cazul în care va creşte numărul persoanelor infectate cu virusul  COVID-19 internate la terapie intensivă. (VEZI ȘI: METODĂ INEDITĂ DE A ȚINE OAMENII ÎN CASĂ! INDONEZIENII AMENINȚAȚI CU IZOLAREA ÎN CASE BÂNTUITE)

De asemene, premierul a mai precizat că se analizează fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate, pentru relaxarea măsurilor. Toată această mișcare va fi graduală și îi privește pe toți cetățenii români, indiferent de vârstă.

În prezent, în România au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, și un număr total de 495 de decese.