Ludovic Orban nu știe nici acum dacă școala va începe în septembrie: „Va începe în condiţiile…”

Publicat: 03/08/2020 | 16:30

Premierul Ludovic Orban a declarat, în cursul zilei de luni, că în prezent Guvernul analizează modul în care școala ar putea să înceapă pe 10 septembrie.

El a precizat că Guvernul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”, referindu-se la evoluția cauzurilor covid din prezent.

„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan care face analize extrem de serioase – evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt.

Citește și: Fostul premier Mihai Tudose, despre alegerile locale și criza coronavirusului: ”Ne-am înecat la mal şi de data asta. Guvernul şi-a pus capac propriilor bâjbâieli amatoriste”

Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creeze o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu”, a declarat Orban, la sediul PNL.

Decizia, departe de a fi luată

Totodată, primul ministru al României a arătat că o decizie în acest sens va fi luată atunci când vor exista toate datele necesare. Ludovic Orban a mai indicat că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.

„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete”, a spus premierul.

Situația COVID-19 din România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 419 pacienți.

Nu rata: Coronavirus România 3 august. 19 decese în ultimele 24 de ore. Bilanțul, 2432

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.stirc