Ludovic Orban, nou mesaj despre deschiderea restaurantelor din România

Publicat: 20/06/2020 | 22:09

Ludovic Orban a transmis un nou mesaj despre deschiderea restaurantelor din România. 

Premierul a fost întrebat astăzi ce poate spune despre redeschiderea restaurantelor, în contextul în care tot mai mulți afaceriști din domeniu vor să afle detalii despre această măsură.

Orban spune că totul depinde de modul în care va evolua numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus în următoarele două săptămâni. 

„Dacă se poate, da”

„Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Oricum, va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri”, a spus premierul, scrie Digi 24.

Orban a declarat și că, dacă va crește considerabil numărul de îmbolnăviri, starea de alertă ar putea fi prelungită

Și Raed Arafat a exprimat astăzi o părere similară vizavi de măsurile care pot fi luate în viitorul apropiat: „Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1. În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”.