Ludovic Orban, mesaj pentru Gabrielei Firea. Nu e nevoie de o şedinţă CSAT pe tema poluării

Publicat: 05/03/2020 | 22:51

Duminică seara rețelele independente de măsurare a calității aerului, au raportat un nivel de poluare excesiv în București. Nivelul normal a fost trecut chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea. În prezent încă nu s-a aflat ce a produs valul toxic, așa că Primarul general al Capitalei a solicitata ca problema să fie discutata în CSAT.

Nemulțumită de cum a fost gestionată întreaga problemă și de faptul că nu s-a aflat încă motivul poluării excesive, de duminică seara, Gabriela Firea a cerut ca acest subiect să fie discutat în CSAT. „Am transmis o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris ceea ce s-a întâmplat în București între 1 și 2 martie și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Municipul București în cadrul unei ședințe a CSAT ”, a spus Primarul general al Capitalei, în cadrul unei conferințe de presă. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA A SOLICITAT CA PROBLEMA POLUĂRII DIN BUCUREȘTI SĂ FIE DISCUTATA ÎN CSAT)

În urma declarație făcute de Gabrila Firea, Premierul în exercițiu Ludovic Orban a spus că nu e nevoie de o şedinţă CSAT pe tema poluării din București, așa cum a fost cerut. Acesta susține că singurul lucru necesar este ca Primăria Capitalei şi instituţiile din zona de mediu să adopte unele măsuri pentru a asigura menţinerea poluării în cotele admisibile.

„Nu este nevoie de o şedinţă CSAT. Este nevoie ca toţi aceia care poluează să nu mai polueze sau să reducă poluarea sau emisiile, să fie în conformitate cu standardele şi este necesar ca şi Primăria Capitalei şi alte instituţii din zona de mediu să ia măsurile necesare pentru a asigura menţinerea poluării în cotele admisibile”, a declarat Victor Orban.