Ludovic Orban i-a luat apărarea lui Gheorghe Flutur, care a fost testat pentru coronavirus înaintea personalului medical

Publicat: 27/03/2020 | 13:57

Ludovic Orban i-a luat apărarea lui Gheorghe Flutur, care a fost testat pentru coronavirus înaintea personalului medical. Declaraţiile premierului au fost tranşante. Preşedintele Consiliului Județean Suceava a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu două zile.

Citeşte şi: VIDEO. Cum arată plămânii unui bărbat infectat cu coronavirus. Pancientul era asimptomatic, dar…

Orban, în apărarea lui Flutur, care afost testat pentru coronavirus înaintea personalului medical

Gheorghe Flutur a reuşit să fie testat atât de repede, pentru că a fost trecut pe lista spitalului ca fiind “medic”, potrivit dezvăluirilor Antena 3. Întrebat de presă cum a reuşit preşedintele Consiliului Județean Suceava să fie testat atât de repede de COVID-19, înaintea multor persoane care urmau pe listă, premierul a spus că acesta a fost contact direct cu bolnavi confirmaţi cu virusul ucigaş din China.

Află şi: EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Anatol Burlăcioc, medic la Spitalul Județean Suceava, aflat în izolare: “Este o mlaştină administrativă de oameni care nu ştiu cum să acţioneze. Nici acum nu există o strategie”

“A fost contact al unor persoane diagnosticate pozitiv. E tratat în spital, ca orice pacient. Orice speculaţie pe lângă acest subiect este cinică”, a declarat Ludovic Orban, conform sursei citată mai sus.

Nu rata: O doctoriţă româncă aflată în Italia în războiul cu noul coronavirus şi-a făcut testamentul! Carmen Pantaru i-a făcut mărturii cutremurătoare lui Silviu Andrei

Gheorghe Flutur, în autoizolare după mai multe întâlniri oficiale

Președintele Consiliului Județean Suceava a fost internat la Spitalul Județean Suceava marți seară și a confirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că se simte bine și că are încredere în medicii suceveni. Gheorghe Flutur a spus că se afla în autoizolare, după ce în ultimele zile a participat la mai multe ședințe și acțiuni.

“Nu mă simt rău deloc, chiar nu am niciun fel de simptome. M-am testat duminică seara, pentru că noi am avut comandamente, acţiuni şi am fost destul de implicaţi în perioada asta, sigur, respectând izolarea. Am încredere în medicii şi întregul personal de aici. Mă leagă de acest spital multe lucruri bune, investiţii importante făcute an de an. Un un gând aparte de preţuire şi respect către medicii şi asistentele – întregul personal de la Spitalul Judetean de Urgenţe Suceava, pentru eforturile extraordinare pe care le fac în aceste zile dificile, a declarat Gheorghe Flutur pentru Mediafax.

El a transmis sucevenilor rugămintea de a respecta măsurile adoptate de autorităţi, pentru a scăpa cât mai repede de virus.

“De felul meu sunt un om care mă implic, am făcut-o şi în aceste săptămâni de foc, o voi face şi în continuare. Acum sunt şi eu printre cei afectaţi de coronavirus, dar sunt optimist că voi depăşi repede şi cu bine acest episod. În aceste zile, aşa, de pe patul de spital, o să mă preocup pentru ca la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Suceava să ajungă cât mai repede echipamentul pentru testarea la coronavirus. Astăzi mă încearcă un sentiment de adâncă tristeţe că foarte mulţi suceveni, din care, din păcate, şi un număr mare de cadre medicale, sunt afectaţi de coronavirus. Sunt alături de ei şi le urez tuturor însănătoşire grabnică. Către toţi compatrioţii mă adresez cu rugămintea de a respecta cu toată stricteţea măsurile adoptate de autorităţi, pentru a scăpa cât mai repede de virusul ucigaş”, a mai transmis Gheorghe Flutur în urmă cu două zile.