Ludovic Orban, despre examenul de bacalaureat! Sesiune specială în iulie pentru elevii cu temperatură mare sau alte probleme de sănătate

Publicat: 01/06/2020 | 22:26

Structura examenului de bacalaureat pentru anul 2020 încă nu a fost stabilită cu exactitate și au loc modificări de ultimă oră. O sesiune specială a examenului ar putea fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate.

Ultimul anunț oficial al autorităților nu prevedea o astfel de sesiune și anunța că elevii care nu pot susține examenul în prima sesiune, o să poată să îl dea abia în tomnă. Însă această temă este încă în dezbatere. (CITEȘTE ȘI: CUM SE PROCEDEAZĂ, DE FAPT, CU ÎNSCRIERILE PENTRU SESIUNEA DIN VARĂ A BACALAUREATULUI 2020)

Luni seara, Premierul Ludovic Orban a confirmat, la Digi24, că a avut o discuție cu ministrul educației, Monica Anisie, și că și-a dat acordul pentru o astfel de propunere. El a arătat că și în cazul Evaluării Naționale se face anul acesta o sesiune specială la două săptămâni după susținerea primelor examene și i se pare corect ca și pentru Bacalaureat elevii să primească aceeași șansă.

Deși această variantă a fost luată în calcul, încă nu a fost făcut un anunț oficial. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației trebuie să se pună de acord, astfel încât să se organizeze foarte bine – din punct de vedere sanitar și logistic – noua sesiune de bacalaureat. (VEZI ȘI: SCHIMBĂRI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE EVALUAREA NAŢIONALĂ ȘI BACALAUREATUL! KLAUS IOHANNIS A ANUNȚAT O A DOUA SESIUNE)

Ludovic Orban a menționat că practic trebuie organizate într-un interval scurt de timp trei sesiuni de bacalaureat și este nevoie nu numai de igienizare, ci și de asigurarea numărului de cadre didactice necesare.

„E bine să anunți din timp, dar în cazul de față nu creează probleme copiilor, dimpotrivă”, a răspuns premierul criticilor care îl acuză că sunt luate decizii pe ultima sută de metri, după ce sunt intens dezbătute în spațiul public, se mai arată potrivit sursei citate.