Ludovic Orban, despre cum vor da elevii examenul de Bacalaureat: ”Vom face dezinfectare școlilor” Ce alte măsuri vor fi luate

Publicat: 07/05/2020 | 15:54

Ludovic Orban a anunțat, joi, la Craiova, că examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi date în condiții de maximă siguranță în fiecare școală din țară.

Ludovic Orban a spus că elevii şi profesorii vor purta măşti, iar şcolile vor fi dezinfectate. În plus, autoritățile iau în calcul introducerea separatoarelor de plexiglas în sălile de examen.

„Vom face dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, o să fie un număr mic de copii în clasă și suntem gata să luăm și alte forme de măsuri.”, a spus premierul.

CITEȘTE ȘI: PERICOL. Un mafiot complice la dizolvarea în acid a unui băiat de 15 ani a fost eliberat.

”De exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiglas care, practic, permite izolarea persoanelor. Vom lua toate măsurile care să minimizeze riscurile.

Profesorii, de asemenea, vor purta mască, nu cred că există riscuri şi nu cred că părinţii trebuie să se teamă de aceste examene pentru că vom încerca să organizăm perioada de după 2 iunie şi examenele de asemenea natură încât să reducem la maxim orice risc de infectare al elevilor”, a declarat Ludovic Orban la Craiova.

CITEȘTE ȘI: PATRIMONIU. Fosta fabrică Apollo, actual centru creativ, nu va mai putea fi demolată.

Potrivit Calendarului Evaluării Naționale, înscrierea la examenul de Evaluare Națională 2020 se va desfășura între 2 și 5 iunie, urmată de încheierea cursurilor pentru elevii de clasa 8-a, pe 5 iunie 2020.