Ludovic Orban, anunț important pentru români. Urmează noi măsuri de relaxare?! “Planul pe care l-am pus la punct este…”

Publicat: 29/06/2020 | 16:45

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit despre posibilele măsuri de relaxare care se preconizează că vor fi decretate în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile. Acesta a mai precizat că anumite decizii vor fi luate o dată la 15 zile, după evaluările care se impun.

VEZI AICI: ADIO, CONCEDII LA MARE ȘI LA MUNTE VARA ASTA?! GUVERNUL ROMÂNIEI IA ÎN CALCUL RESTRICȚIONAREA ACCESULUI ÎN STAȚIUNI

Orice măsură de relaxare va fi dezbătută în structurile de specialişti, după care vom discuta în CNSU şi în Guvern. Dacă vom lua noi măsuri de relaxare le vom anunţa public. Vă spun că evoluţia în ultimele zece zile e una care ne face să fim foarte precauţi în măsurile ulterioare de relaxare. În calitate de premier prefer să vă prezint deciziile luate. Ştiţi foarte bine că planul de relaxare pe care l-am pus la punct cu specialiştii este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile, şi că este necesară o evaluare înainte de a adopta alte măsuri asupra modului în care s-au desfăşurat lucrurile. Din cauza asta măsurile le-am anunţat cu o zi, două înainte de intrarea în vigoare a măsurilor”, a declarat Ludovic Orban.

VEZI AICI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNȚ IMPORTANT DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS A EXPLODAT ÎN ROMÂNIA. “ASIMPTOMATICII SUNT SURSA INFECTĂRILOR!”

Încă 269 de cazuri noi de coronavirus în România

De precizat că până pe 29 iunie, în România au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre fericire, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. Până luni, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.