Ludovic Orban, anunț despre prelungirea stării de alertă

Publicat: 15/06/2020 | 07:20

Ludovic Orban a vorbit public despre preșlungirea stării de alertă și despre măsurile care se vor lua în următoarea perioadă în România.

Premierul a declarat că azi sau mâine vor fi gata hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă, cât și documentele care specifică exact ce măsuri vor fi luate, potrivit Agerpres. Orban a vorbit și despre votul privind această decizie.

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Atunci când a fost întrebat despre votul din Parlament privind starea de alertă, Orban a spus, la B1 TV: „Dacă PSD votează împotrivă, înseamnă că nu va mai fi stare de alertă. Înseamnă că autorităţile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor. Asta se va întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”.

În România au fost confirmate, până în acest moment, 21.999 de infecții cu coronavirus. 1.410 persoane au murit din cauza COVID 19. În ultimele zile numărul infecțiilor noi a crescut, ieri fiind anunțate 320 de cazuri. Tot ieri au fost declarate 16 decese (9 bărbați și 7 femei) cauzate de coronavirus.

Foto: pixabay.com