Ludovic Orban a luat foc: ”Închideți aeroportul din Cluj! Este inadmisibil!” A cerut, urgent, anchetă

Publicat: 09/04/2020 | 18:29

Nu mai puțin de 1.500 de sezonieri români au ajuns la aeroportul din Cluj și ar fi urmat să se îmbarce într-o cursă cu destinația Germania. Premierul Ludovic Orban avea să critice vehement felul în care s-a gestionat situația și a cerut o anchetă, plus demiterea managerului aeroporturului. S-a opus ministrul Transporturilor, Lucian Bodea, care a concluzionat că managerul nu are nicio vină. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, MESAJ FERM PENTRU MEDICI: “SĂ-ȘI FACĂ DATORIA, ESTE MISIUNEA PE CARE ȘI-AU ASUMAT-O! ÎN TOATE ȚĂRILE…”)

”Poate închideți aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager. Trebuie demarată o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, să folosim toate pârghiile pentru a-l trege la răspundere pe managerul aeroportului. Nu a luat măsuri pentru distanțare. I-am cerut prefectului să ia măsuri pentru a-l trage la răspundere. Dacă mai sunt astfel de curse, ele să fie notificate din timp”, a spus Orban.

AFLĂ ȘI: VA ÎNGHEȚA ANUL ȘCOLAR DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI? LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL

Ministrul Transporturilor a explicat cum a primit avionul culoar de zbor. ”Sunt de acord. Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Cluj. Din păcate, s-a ajuns în situația în care instituțiile statului nu s-au implicat. Este un lanț de nereguli. Este inadmisibil cum firmele de recrutare au adus 1.500 de oameni și i-au lăsat în parcarea aeroportului, dar care nu ține de aeroport. Ca să nu mai repetăm, am transmis modificarea articolului 10 în următoarea Ordonanță Militară pentru ca autoritățile statului român să aibă control. Cei din Germania s-au adresat Eurocontrol, de acolo la ROMATSA și s-a dat liber la zbor. Aceste imagini nu le vom mai vedea”, a spus Lucian Bodea. (VEZI AICI: MESAJUL SFÂȘIETOR AL FIICEI LUI CRISTIAN STUPIUC, AMBULANȚIERUL CARE A MURIT SINGUR ÎN CASĂ, DE COVID-19: ”MI-A FOST ȘI MAMĂ, ȘI TATĂ…”)

Orban: ”Fără milă!”

Orban a insistat pentru anchetă și pentru pedepsirea fără milă a vinovaților pentru situația create la Cluj.

IMAGINI CONTROVERSATE DIN CRAIOVA! PERSONALUL MEDICAL A DANSAT PE MUZICĂ POPULARĂ, FORMÂND O HORĂ CHIAR ÎN CURTEA SPITALULUI VIDEO

”Trebuie făcută o anchetă fără milă și penalizați cei care sunt vinovați de dezastru. Managerul era obligat să informeze autoritățile, Comitetul Județean de Urgență, Prefectura. Puteau trimite jandarmii acolo, puteau să împiedice aglomerația”, a adăugat Orban.