Lucian Boncu, cunoscut drept “Spaima Timișoarei”, eliberat din arest preventiv! Periculosul interlop este acuzat de…

Publicat: 08/04/2020 | 09:37

Lucian Boncu, unul intre cei mai periculoși interlopi din Timișoara, a fost eliberat din arest preventiv. Decizia magistraților surprinde dacă ținem cont că bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziție, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri.

VEZI AICI: STRIGĂTOR LA CER! INTERLOPUL CARE A LOVIT CU SABIA ÎN CAP UN POLIȚIST, VICTORIE ÎN INSTANȚĂ. POLIȚIA, SRI ȘI DIICOT, DIRECT VIZATE

În urmă cu doar câteva zile, Tribunalul Timiș a considerat că Lucian Boncu nu reprezintă un pericol și că poate fi plasat, fără probleme, în arest la domiciliu. Decizia putea fi contestată de procurorii DIICOT, lucru care nu s-a întâmplat. În următoarea perioadă, interlopul nu are voie să părăsească domiciliul. Totodată, îi este interzis să discute cu colegii din gruparea infracțională pe care o conducea.

SANCȚIUNE. Interlopul care s-a filmat în timp ce își bătea joc de o operatoare 112 a fost prins. Ce i-au făcut polițiștii!

Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracțional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităților de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceștia. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte și cetățeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecți își investeau banii obținuți din traficul de droguri și în alte activități lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obținerii de profituri mai mari. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane”, a transmis DIICOT, pe 23 octombrie 2019, printr-un comunicat.