Lovitură teribilă pentru familia lui Vergil Chițac! Și soția senatorului are coronavirus: “E o încercare pentru toată planeta”

Publicat: 13/03/2020 | 12:43

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost testat pozitiv la noul coronavirus, după ce s-a întors de la o întrunire internațională desfășurată în Bruxelles. Vergil Chițac luase hotărârea de a se izola la domiciliu, după revenirea în țară, aflând că a intrat în contact cu un parlamentar francez.

Pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL a transmis un mesaj pentru cei care i-au adresat urări de însănătoșire, menționând că și soția sa – alături de alți oameni ai planetei – trece prin momente extrem de dificile. Vergil Chițac asigură că va urma toate procedurile Direcției de Sănătate Publică și are încrederea că totul se va rezolva cu bine.

”Dragi prieteni, Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a scris senatorul PNL pe pagina sa de socializare.

”Menționez că sunt sub medicație de două zile”

Ieri, senatorul PNL spera că nu va fi descoperit pozitiv la coronavirus, postând un alt mesaj pe pagina de socializare. Vergil Chițac a recunoscut că se afla ”sub medicație” de două zile și a dezvăluit că a solicitat efectuarea unui test.

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, scria Vergil Chițac cu doar 23 de ore în urmă.