Lovitură pentru Donald Trump: Papa Francisc acuză SUA în criza israeliano-palestiniană

Publicat: 23/02/2020 | 21:49

Papa Francisc a reacționat, duminică, cu privire la soluțiile găsit de către SUA în cazul conflictului israeliano-palestinian. Acesta consideră că planul american de soluţionare a problemei pot fi doar un punct de pornire pentru o nouă criză.

În timpul unui întâlniri cu episcopii din țările Bazinului Mediteranean, Papa Francisc a deschis acest subiect și a dezaprobat decizia lui Donal Tump. „Regiunea mediteraneană este, în prezent, ameninţată de focare de instabilitate şi conflict, ambele în Orientul Mijlociu şi ţări din nordul Africii, precum şi între diverse grupuri etnice, religioase şi confesionale. Nu putem trece cu vederea conflictul încă nerezolvat dintre israelieni şi palestinieni, cu pericolul soluţiilor inechitabile, şi, prin urmare, un preludiu pentru o nouă criză”, a spus Suveranul Pontif, coform News.ro

(CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC, OPERAT ÎN SECRET! CUM SE SIMTE SUVERANUL PONTIF DUPĂ INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ DELICATĂ)

Președintele american Donald Trump a prezentat planul de pace pentru criza israeliano-palestiniană pe 28 ianuarie. Planul SUA garantează palestinienilor o autonomie limitată în părţi din Cisiordania şi permite Israelului să îşi anexeze toate aşezările de acolo şi să păstreze mare parte din Ierusalimul de Est. (VEZI ȘI: DONALD TRUMP, ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PREȘEDINTELE S.U.A)

Nu doar Papa Francisc a dezaprobat inițiativa lui Donal Trump,  liderii palestinieni nu a fost mulțumiți de soluțiile aduse, iar Uniunea Europeană a respins planul pentru că nu respectă „parametrii agreaţi internaţional”. Deasemenea, a avertizat că orice anexare de către Israel a unor teritorii palestiniene va face obiectul unor repercusiuni.