Lovitură pentru celebrul interlop Sandu Geamănu. Cum a fost pedepsit după ce ar fi dat in vileag mafia

Publicat: 12/04/2021 | 07:32

Celebrul lider interlop al anilor ‘90, Sandu Geamănu, a primit o pedeapsă care se aplică deținuților care plănuiesc să ia ostatici sau să evadeze după ce a dat, de după gratii o serie de declarații controversat. 

Concret, Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, a dat, făcut, recent, o serie declarații, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat de la vorbitorul Penitenciarului Giurgiu.

Geamănu a povestit despre furtul mașinii lui Gigi Becali dar și despre afacerea Portbagajul, ascensiunea clanurilor din București și de legăturile acestora cu lumea politică și factori de decizie din Poliția Română.

Citește și: Interlopul care a revoltat o țară întreagă după ce a încercat să calce cu mașina un bebeluș era să-l omoare în bătaie și pe Cătălin Zmărăndescu! „Blojule, dacă dai cu aia, te duci la pușcărie!”

Geamănu a fost transferat în secret

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, citate de Spynews.ro, deținutul ar fi fost transferat, pe neaștepate, tocmai la Penitenciarul Arad, cu o așa numită cursa specială.

Ori așa numita cursa specială se folosește, spun sursele citate, numai dacă se consideră că deținutul respectiv reprezintă un factor de risc ridicat pentru siguranța închisorii, cu ar fi coruperea unor cadre, instigarea la revoltă, intenția de luare de ostatici, care pot fi deținuți sau angajați, ori planuirea sau tentativa de evadare.

Acum, Sandu Geamănu a ajuns departe de familie, de prieteni dar și de eventualele relații pe care și le făcuse în închisoare, în așa fel încât să-și poată ușura condițiile de viață din detenție.

Condamnat pentru omor

Ilie Alexandru, zis “Sandu Geamanu”, a fost condamnat, de Tribunalul Bucuresti la 25 de ani de inchisoare pentru omor în 2012.

Numele lui Sandu Geamănu apare într-un dosar în care este acuzat că, împreună cu trei membri ai grupării sale, a torturat un bătrân în locuința acestuia, furând bunuri de jumătate de milion de lei.

Cei trei complici, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Simion Adrian Florin, au primit pedepse cuprinse între patru și 25 de ani de închisoare cu executare. De asemenea, cei patru inculpați sunt obligați să plătească Spitalului Universitar de Urgență București aproximativ 75.000 de lei, sumă ce reprezintă costurile de spitalizare ale victimei, care a decedat după șase luni.

Nu rata: Zi de doliu în rândul interlopilor de legendă ai României. A murit Mihai Bucurenciu!