Lovitură în “dosarul Caracal”! Aflată la capătul puterilor, familia Măceșanu a luat o decizie surprinzătoare. Avocatul a depus cererea

Publicat: 23/01/2020 | 20:18

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a depus, joi, la Tribunalul Olt o cerere de strămutare a “dosarului Caracal” în care Gheorghe Dincă este acuzat că a ucis-o pe Alexandra, dar și cel puțin încă o fată.

Avocatul a mai depus şi o cerere referitoare la mai multe excepţii ce ar urma să fie discutate în camera preliminară.

Ne-am deplasat la Tribunalul Olt pentru a depune două cereri, una de strămutare a acestui dosar şi o cerere de mai multe excepţii pe care le vom discuta în camera preliminară, să vedem când se va stabili şi unde competenţa instanţei de judecată. În primul rând, am solicitat strămutarea acestei cauze, pentru ca acest complet de judecată să nu fie afectat de părtinire privind modalitatea justă în care ar trebui să se efectueze cercetarea judecătorească.

Este de notorietate şi ştim cu toţii nivelul la care s-a conlucrat în acest judeţ, în care comisarul Alexe (n.r. Nicolae Alexe, şef adjunct al IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu), fiind prieten cu lumea interlopă, ar putea să implice cumva judecătorii şi să avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparţialitatea lor. Referitor la excepţii, am sesizat, în baza dispoziţiilor art. 346 (n.r. din Codul de procedură penală), nelegalitatea actului de sesizare a instanţei de judecată şi trimiterea cauzei în vederea completării acestui dosar la organul de urmărire penală„, a spus avocatul.

Totodată, Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, şi-a exprimat neîncrederea în achetă, fiind ferm convinsă că fiica ei s-ar afla în străinătate, unde ar practica prostituția.

Noi ne aşteptăm să se facă dreptate, să se afle adevărul. Nu mai avem încredere în nimeni, prin ce a trecut copilul nostru şi de câte ori putea fi salvat, cum să mai ai încredere? Am spus dintotdeauna şi susţin cu tărie că Alexandra este dusă peste hotare, este traficată, Alexandra nicidecum nu este moartă„, a spus Todoriţa Măceşanu.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul întocmit de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu.

Tribunalul Olt este instanţa care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei.